• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Sur’da Ramazan indirimi

Sur’da Ramazan indirimi
Diyarbakır'ın Sur ilçesi esnafı, ilçenin şuanda Türkiye'nin en güvenli yeri olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri Sur'a çekebilmek için yüzde...

Diyarbakır'ın Sur ilçesi esnafı, ilçenin şuanda Türkiye'nin en güvenli yeri olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri Sur'a çekebilmek için yüzde 70'e varan indirim başlattı.

Merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın kazdığı hendekleri kapatmak ve kurduğu barikatları kaldırmak amacıyla düzenlenen operasyonlar sonucu yaşanan çatışmalarda ilçe esnafı ve halkı büyük zarar görmüştü. Operasyonların başarı ile sonuçlanmasının ardından yaralarını sarmaya başlayan ilçe esnafı, Ramazan ayında vatandaşı ilçeye çekebilmek için özel indirimlere gitti. Yüzde 70'lere varan indirimler başlatan esnaf, ilçenin Türkiye'nin en güvenli şehri haline geldiğini ifade ederek, Sur'un eskisinden daha güzel olduğunu kaydetti.

"Sur esnafından alışveriş yapmaya çağırıyoruz"

20 yıldır Sur içinde ayakkabıcılık yaptıklarını dile getiren Şeyhmus Yavuz, "Olaylardan dolayı işlerimiz sıkıntılı geçti. Biz de esnaflar bir araya gelerek Ramazan'a özel yüzde 50 indirim yaptık. Bütün halkımızı Sur içindeki esnaftan alışveriş yapmaya çağırıyoruz. Ramazan'ın son gününe kadar kampanyamız devam edecek. Sur içi şu anda Türkiye'nin en güzel yeri olmuş durumda. Devletimiz bu yönde güvenliği sağlıyor. Alışveriş konusunda Türkiye'nin en güvenli yeridir. Vatandaşımızın herhangi bir sıkıntısı olmasın. Sur içi eskisinden daha güzel olmuş" dedi.

"Sur'da artık bir güvenlik sorunu yok"

Tekstil işiyle uğraşan Nedim Akbalık, Sur'da artık bir güvenlik sorunu olmadığını kaydederek, "Buranın esnafı mağdur durumda. Vatandaşlarımız gelip buradan alışveriş yapsın. Sur'da artık bir güvenlik sorunu yok. Devletimizden bize biraz daha yardımda bulunmasını istiyoruz. Bizimle biraz daha ilgilenmesini istiyoruz" diye konuştu

25 yıldır Sur içinde esnaf olduklarını aktaran Süleyman Çavundur, "Geçen yıl bazı sıkıntılar oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Bazı çalışmalar oldu. Sur güvenli hale geldi. Tüm esnaf birleşip Ramazan'a özel indirimler yaptık. Vatandaşlarımızı Sur'a davet ediyoruz. Gelsinler tekrar eski canlılığı, bereketi, eski Sur'u arzuluyoruz" dedi.

"Esnaf PKK'nın kazdığı çukurlardan çıkmaya çalışıyor"

Tekstil işiyle uğraşan ve aynı zamanda Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı olan Şükran Yılmaz da, Sur esnafının hala o çukurlardan çıkma mücadelesi verdiğini anlattı. PKK'nın çukur siyasetinden en çok etkilenenin Sur esnafı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1,5 yıl önce derneğimizi kurduk. Esnafımızın sıkıntılarını dile getirmeye çalıştık. Devletimiz bu dönemde gerek Sur halkına, gerekse Sur esnafına maddi ve manevi olarak şefkatli elini uzattı. Buradan halkımıza şunu söylemek istiyoruz; Sur Güneydoğu'nun en güvenli yeri haline geldi. Vatandaşlarımız Ramazan ayında alışverişlerini özellikle Sur'da yapsınlar ve esnafımıza destek olsunlar. Çünkü Sur esnafı hala o çukurlardan çıkma mücadelesi veriyor. Vatandaşımız alışverişini buradan yaptığı zaman bir nebze de olsa yaralarına pansuman olacak ve esnafımız evlerine ekmeklerini rahat götürebilecek. Böylece çocuklarının rızıklarını karşılamış olacaklar. Birçok esnafımız yüzde 70'e varan indirimlere gitti. Amaç hem esnafımız rahat etsin hem de halkımız daha kaliteli malları temin edebilsin."

Sur’da Ramazan indirimi

Sur’da Ramazan indirimi

Sur’da Ramazan indirimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim