• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde cuma namazı patlama ve çatışma sesleri arasında kılındı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde cuma namazı patlama ve çatışma sesleri arasında kılındı. Polis, ilçedeki olaylar nedeniyle cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sokağa çıkma yasağının 59'uncu gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar sürüyor. İlçe bugün sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleriyle yankılanmaya başladı. İlçede bulunan ve İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'nde ise cuma namazı patlama ve çatışma sesleri arasında kılındı. Polis, olası bir duruma karşı cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Namazın ardından İHA'ya konuşan cami cemaatinden Mehmet Yıldız, "Bir an önce patlama ve silah seslerinin memleketimiz kesilmesini istiyoruz. Huzur ve barış en büyük dileğimizdir. Yeter artık. Bu milletin çektiği yeter. Çok çektiler çünkü bu millet bunları istemiyor. Eğer istemiş olsaydı göç etmezdi. Bunu istemediğini söylüyor. Öz yönetim istemiş olsa orada evini terk etmezdi. Ancak şimdi evini terk ediyor. Bu insanlara yazık değil mi istemiyorlar işte" dedi.

"SUR'DAKİ HUZURSUZLUK TÜM İLÇEYE YAYILIYOR"

Veli Yatçi ise hasretle Ulu Cami'ye geldiğini ancak olaylardan dolayı uzun bir süredir gelemediğini aktardı. Yatçi, "İnanılmaz bir atmosfer var. Herkes camide oldu. Yaşlı olanlara gençler yardım etti ayağı kalkarken. Terör olaylarından halkımız bıktı. Herkes huzur istiyor. Özellikle Sur ilçesinin huzursuzluğu bölgenin her tarafını yayılıyor. Eviniz istediğini kadar uzak olsun veya başka ilde olun sosyal medya ve medyadan bir şekilde haberdar oluyoruz. Bu olayları duyduğumuzda huzur kalmıyor. Başka bir yerde oturuyorum. Kaç ay oldu Hazreti Süleyman Cami'ine bir türlü gidemedim. Oraya düzenli olarak gidiyordum. Burası da aynen öyle. Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabelerin yaşadığı şehir Diyarbakır'dır" diye konuştu.

"ESNAFA DESTEK İÇİN GELDİK"

Başka bir merkez ilçeden Sur ilçesine gelen cami cemaatinden Eyüp Uğur da, bu yaşanan olayları tasvip etmediğini ve bir mümin olarak yaşanmasını da istemediklerini kaydetti. Özellik burayı tercih ettiğini anlatan Uğur, burada açık olan esnaflara da bir nebze olsa destek olmak için geldiğini ve Allah'ın bu ateşe biran önce su dökmesini ve her şeyin yoluna girmesinden umutlu olduğunu söyledi.

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz

Sur’da Patlama Sesleri Arasında Namaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim