• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Sur’da Operasyonlar Sürüyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar 82'inci gününde de devam ediyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar 82'inci gününde de devam ediyor. Operasyonların aralıksız sürdüğü ve sürekli çatışmaların yaşandığı ilçede evler harabeye dönüştü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde konuşlanan ve hendek kazıp, barikat kurarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan teröristlerin temizlenmesine yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Güvenlik kuvvetlerinin dört koldan başlattığı operasyonlar, Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında kalan bölgede yoğunlaştı. Teröristlerin sığındıkları bölgeyi ablukaya alan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında aralıksız çatışmalar sürerken, güvenlik kuvvetleri çemberi daraltarak ilerliyor. Operasyonda ilerleyen güvenlik kuvvetleri, teröristlerden temizledikleri binalarda tuzak ve bombalara karşı titiz bir arama yaparak kontrollü ilerleyişini sürdürürken, ilçedeki silah sesleri şehrin birçok noktasından duyuluyor. Yükselen dumanlar da çevreden görülüyor. Güvenlik kuvvetlerinin temizledikleri binalarda teröristlerin keskin nişancılar için hazırladıkları noktalar da tekek teker ele geçirildi.

Binalarda çevreye hakim noktalar oluşturup keskin nişancıları konuşlandıran teröristlerin kullandıkları bölgeler alınarak çemberi daraltıp ilerleyen güvenlik kuvvetleri, sokaklarda, binalarda ve bina kapılarında kurulan tuzakları da imha ediyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından kontrol altına alınan bölgelerdeki hendek ve barikatlar bölgeye götürülen iş makineleri tarafından kapatılıyor.

OPERASYONA HAVADAN HELİKOPTER GÖRÜNTÜLERİ İLE DESTEK VERİLİYOR

Karadan Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Özel Kuvvetler Birliği ve korucuların müşterek sürdürdüğü operasyonlara havadan polis helikopteri ile çekilen görüntülerle de destek sağlanıyor. 24 saat aralıksız bölgenin üzerinde uçan polis helikopteri tarafından çekilen görüntüler karadan operasyonu yürüten birliklere iletilerek, teröristlerin konuşlandığı yerler hakkında bilgi veriliyor.

Öte yandan çember daraldıkça teröristlerin fedai eylemler yaparak bombalı saldırıları arttıracakları da telsiz konuşmalarına yansıdı. Teröristlerin telsiz konuşmalarını çözen güvenlik kuvvetleri, daralan çemberden dolayı fedai eylemler denilen bombalı saldırıların artması için hazırlık yapıldığını tespit etti.

Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında bulunan bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Sur’da Operasyonlar Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim