• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, teröristler tarafından atılan bir...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, teröristler tarafından atılan bir roket çok sayıda hastanın bulunduğu özel bir hastanenin çatısına isabet etti. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı roketli saldırıda roketin hastaların olduğu bölüme isabet etmemesi büyük bir faciayı önledi. Sur ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasındaki çatışmalarda 1 asker yaralanırken, operasyonlarda bugüne kadar toplam 40 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesi, bir caddesi ve girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı'nda ilan edilen sokağa çıkma yasağı 26'ncı gününde devam ediyor. 17 saat arayla devam eden sokağa çıkma yasağında güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Sur ilçesi Hasırlı mahallesinde güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, bölgeye sevk edilen ambulansla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bugüne kadar toplam 40 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

HASTANE ÇATISINA ROKET İSABET ETTİ

Sokağa çıkma yasağının olduğu Şeyh Sait Meydanı yakınında bulunan özel bir hastaneye teröristlerin attığı roket isabet etti. Teröristler tarafından atılan roket hastanenin çatısına düşerek, çatıda hasara neden oldu. Roketin hastaların bulunduğu bölüme isabet etmemesi büyük bir faciayı önlerken, saldırı sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri roketin isabet ettiği bölgede inceleme yaptı.

Sur ilçesinde çatışmalar devam ediyor.

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi

Sur’da Çatışmalar Şiddetlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim