• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sur'a Yürümek İsteyen Gruplara Polis Müdahalesi

Sur'a Yürümek İsteyen Gruplara Polis Müdahalesi
Demirtaş'ın çağrısıyla toplanan ve Sur'a girmek isteyen grup, dağılmaları için yapılan çağrıya uymayınca polis tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün saat 16.00'da halkı operasyonların ve 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'ne yürümeleri çağrısı üzerine kentte yoğun güvenlik önlemi alındı. Diyarbakır'da, Sur ilçesine çıkan tüm yollar polis ekipleri tarafından kapatıldı. Bazı sokak ve caddelerdeki araçlar ise kaldırıldı.

Çağrıya uyup saat 15.30 sıralarında Urfakapı'da toplanıp Sur'a girmek isteyen grup dağılmaları için yapılan çağrıya uymayınca polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.

2 ARALIK'TA İLAN EDİLEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada bugün saat 16.00'da herkesi bulunduğu yerden Sur'a yürüme çağrısı yaptı. Çağrı üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SUR'A GİRİŞLER YASAKLANDI

Diyarbakır Valiliği de bugün saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar Sur İlçesi'nde ikamet edenlerin haricinde ilçeye girişleri yasakladı.

YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

HDP'nin çağrısı üzerine Sur'a yürümek isteyecek grupların engellenmesi için polis ekipleri kente sıkı güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Sur'a giriş kesimlerinde asker ve polisten oluşan güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla önlemleri artırırken, içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi.

Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı. Son yapılan anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgede güvenlik güçlerinin aldığı önlemler de sürüyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu arada merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde öğleden sonra toplanan yaklaşık 300 kişi Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Diyarbakır'ın bazı noktalarında toplanan gruplara da güvenlik güçleri müdahale etmeye başladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim