• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sur Şehidinin En Büyük Hayali Ailesini Gecekondudan Taşımakmış

Sur Şehidinin En Büyük Hayali Ailesini Gecekondudan Taşımakmış
Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın 2 göz odalı baba ocağı yürek dağladı. Şehidin en büyük hayalinin ev alıp ailesini yanına taşımak olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın en büyük hayalinin, İzmir'de gecekonduda yaşayan ailesini satın alacağı eve taşımak olduğu belirtildi.

OĞLUNUN ŞAHADET HABERİNİ İKİ ODALI, SOBALI GECEKONDUDA ALDI

Narlıdere Ilıca Mahallesi'ndeki dere yatağının kenarında, sobayla ısıtılan iki odalı gecekonduda kalan şehidin babası Yunus ile kız kardeşi Gül Kaçar, askeri tören için görevliler tarafından Diyarbakır'a götürüldü, şehidin babaannesi Döne Kaçar ise geçici olarak Narlıdere Huzurevine yerleştirildi.

GEÇİCİ GÖREVLE SUR'A GİTMİŞ

Ailenin komşusu Nurhayat Mera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Uzman Çavuş Kaçar'ın 2 ay önce apandisit ameliyatı geçirdiğini, eşiyle geldikleri İzmir'de bir ay kaldıktan sonra geçici görevle Sur ilçesine gönderildiğini söyledi.

DÜĞÜNÜNDE DE BAYRAK ASILMIŞLAR

Kaçar'ın yaklaşık 4 ay önce evlendiğini belirten Mera, "Hakan'ın 4 ay önceki düğününde buralara bayraklar asılmıştı, kapının önünde oynamışlardı ve düğününü yapmıştık. Şimdi ise şehit olduğunun haberiyle evine bayraklar asıldı" diye konuştu.

6 YIL ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞ

Kaçar'ın 6 yıl önce annesini kaybettiğini anlatan Mera, şehidin fırında çalışan babasının, kızı Gül ve annesi Döne ile hayat mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Mera, şehit Kaçar'ın vatani görevini tamamladıktan sonra sınavlara girdiğini ve 6 ay eğitim alarak uzman çavuş olduğunu kaydederek, ilk görev yerinin de Van olduğunu, burada 3 ay görev yaptıktan sonra apandisit ameliyatı için eşi Elif'le İzmir'e geldiğini söyledi.

"EŞİ GİTTİĞİNDEN BERİ KUR'AN-I KERİM OKUYORDU"

Şehidin eşiyle zaman geçirdiklerini aktaran Mera, "Şehit olacağı sanki içimize doğdu. Gittiğinden beri eşi Elif'le arkasından sürekli Kur'an-ı Kerim okuyorduk. Şehit olduğu haberini aldık" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HAYALİ EV ALIP AİLESİNİ YANINA TAŞIMAKTI"

Mera, şehit Kaçar'ın en büyük hayalinin kredi çekerek ev almak olduğunu söyledi.

Mera, şöyle konuştu:

"Mustafa Hakan Kaçar, bir ev almayı hayal ediyordu. Fırında çalışan babası ile kalan kardeşi Gül ve yaklaşık 90 yaşındaki babaannesi Döne'nin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için yanına taşınmalarını düşünüyordu. Ev alıp, gecekonduda zor şartlarda yaşayan ailesini de yanına taşıyacağını hep söylerdi. Uzman çavuş olarak 5 yıl çalıştıktan sonra memur olarak belediye zabıtalığına geçmek istediğini, olmazsa mesleğine devam edebileceğini söylemişti ama kısmet olmadı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim