• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Numan Kurtulmuş: Türkiye İpek Yolu’nun kalbinde yer alıyor

Numan Kurtulmuş: Türkiye İpek Yolu’nun kalbinde yer alıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye İpek Yolu’nun kalbinde yer alıyor. Truva’dan Osmanlı’ya 24 büyük medeniyetin beşiğidir." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da lansmanı yapılan “A’dan B’ye Türkiye” programının Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve doğal güzelliklerini sergilediğini söyledi.

Kurtulmuş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da "Travel Channel" için Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliği ile hazırlanan “A’dan B’ye Türkiye” adlı programın lansmanına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Kurtulmuş, "Program Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Türkiye İpek Yolu’nun kalbinde yer alıyor. Truva’dan Osmanlı’ya 24 büyük medeniyetin beşiğidir.” dedi.

Kurtulmuş, Türkiye’nin hem İslam öncesi hemen İslam'a ait farklı kültürleri, gelenekleri ve medeniyetleri barındırdığını vurgulayarak, “Türkiye dünyanın en büyük arşivi ve kütüphanesi niteliğindedir.” ifadesini kullandı.

Programın 3 yıl boyunca televizyonlarda gösterileceğini belirterek, her bölümün de 23 dakika uzunluğunda olacağını kaydetti.

Kurtulmuş, sözlerine programa katkı veren herkese teşekkür ederek son verdi.

En büyük reytingi aldı

Programın yapımcısı Scripps Networks’un Genel Müdürü Phillip Luff da Travel Channel’in küresel bir ağa sahip olduğunu vurgulayarak, Birleşik Krallık ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde (EMEA) 80’den fazla ülkede 22 dille 60 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi.

“Türkiye’yi dünyanın önde gelen destinasyonlarından biri olarak teşvik etmek üzere Turizm Bakanlığıyla çalışmaktan büyük zevk duyduk.” ifadesini kullanan Luff, programın ilk bölümünün cumartesi akşamı yayınlandığını kaydetti.

Luff, "A'dan B'ye Türkiye"nin, o gün kanalın yayınları arasında 50 bin izlenmeyle en büyük reyting payına ulaştığını bildirdi.

Lansmanda Bakan Kurtulmuş'un memleketi Ordu ile İstanbul'un işlendiği bölümlerden kısa birer parça da davetlilere izletildi.

Baba-oğul Larry ve George Lamb'ın Türkiye’yi gezerek 6 bölümle hazırladığı “A’dan B’ye Türkiye” adlı programı, “Ege’den Boğaziçi’ne”, “Alaçatı’dan Bayraklıdede’ye”, “Antalya’dan Beycik’e”, “Avanos’tan Boztepe’ye”, “Ankara’dan Beypazarı’na”, “Artvin’den Boztepe’ye” başlıklı bölümlerden oluşuyor.

Lansmana, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, büyükelçilik çalışanları, KKTC’nin Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, önde gelen seyahat sektörü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim