• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), "demokrasi nöbetleri'ne dev satranç organizasyonları ile devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), "demokrasi nöbetleri'ne dev satranç organizasyonları ile devam ediyor.

Konya'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve Türkiye Satranç Birinci Ligi'nin ardından Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi de İzmir'de başladı. Türkiye'ye "demokrasi için, güçlü ülke için satranç" mesajının da verildiği, dünyaca ünlü büyük ustaların da katıldığı organizasyon 5 Ağustos'a kadar heyecan verici mücadelelere sahne olacak.

"Yarınlarımızın aydınlık olması için, aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için bugün çocuklarımıza yapacağımız en büyük hamle onları satrançla tanıştırmak." diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Geleceğimizin emanetçisi, bu ülkenin en büyük gücü çocuklarımıza ve gençlerimize yeni ufuklar açabilmek için satrancı her okula, her eve taşımalıyız. Türkiye'yi satranç ülkesi haline getirmeliyiz." dedi.

Türkiye'nin en iyi 14 takımından 100'ü unvanlı, toplam 207 sporcunun şampiyonluk için yarışacağı Süper Satranç Ligi'nin açılışında yaptığı konuşmada Tulay, "Biz sporun birleştirici, bütünleştirici gücü ile demokrasi nöbetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün Türkiye tüm farklılıklarıyla büyük bir güçtür ve 15 Temmuz akşamından daha güçlü bir ülkedir. Önümüzdeki günler Türkiye için daha büyük hamlelerin gerçekleşeceği günlerdir. Bu günlerde aklı ve bilimi ilke edinmiş bu camiaya, bu aileye daha büyük görevler düşüyor. Federasyon olarak bugünümüzü daha güzel hale getirmek, bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya ve daha nice hayatları satrançla güzelleştirmeye hiç durmadan devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"KARANLIKLARA İNAT SATRANÇ IŞIĞINI YAYALIM"

Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin açılış töreni, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu ve MHK Başkanı Olgun Kulaç'ın katılımıyla gerçekleşti.

İzmir Kaya Thermal Otel'de düzenlenen Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi açılış törenindeki konuşmasında TSF Başkanı Tulay, "Zor dönemlerin ilacı birbirine sarılmaktır, birbirinden güç almaktır. Zorlukları hep birlikte aşacağız. Karanlıklara inat satranç ışığı ile demokrasi için tek yürek olarak yürümeye devam edeceğiz." diyerek şu mesajları verdi:

"Bugün İzmir'de de sporun birleştirici, bütünleştirici gücü ile demokrasi nöbetimize devam ediyoruz, demokrasi için hamle yapıyoruz. Satrancın ışığını, ruhunu ülkemizin dört bir yanına göndermenin heyecanını taşıyoruz. Düşünen, sorunlara analitik yaklaşabilen, strateji geliştiren, galibiyeti de yenilgiyi de doğal kabul eden, yenilginin nedenlerini analiz edebilen, hatalarından ders çıkarmayı öğrenen, aklı ve bilimi esas alan bir gençlik yetiştirebilmek için satranç en önemli bir spor dalı. Türkiye için yapacağımız en büyük hamlelerden biri de Türkiye'nin her köşesine satrancı taşımaktır. Daha hayata geçireceğimiz çok proje var. Biz biliyoruz ki satranca değen eller bu ülkede daha nice güzelliklere imza atacak. Tek ihtiyacımız ise inanmak, çok çalışmak, bir olmak, beraber olmak. Satranç sevdası ve Türkiye sevdası için el ele vermek."

"SPONSORLARIMIZLA GELECEĞE YATIRIMA DEVAM"

"Satrançta sponsorlarımızın da katkısı ile Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu camia güçlü ustalarıyla, başarılı sporcularıyla bu ülkeye daha nice gururu yaşatacak. Sporcularımızın hedefleri çok büyük. Bize düşen ise onlara destek vermek, başarıya giden yolların taşlarını döşemek. Satrançla tanışan çocuklarımızın, gençlerimizin ise hayatı değişiyor. Satranç sporunda son yıllarda hızla yükselen başarı grafiğinde TSF'nin sponsorlarının da payı çok büyük. Federasyonumuza ve sponsorlarımıza önümüzdeki günler daha büyük sorumluluk yüklüyor. Ve birlikte bu ülke için yapacağımız çok iş var. Türkiye İş Bankası başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza bize inandıkları için, bizimle birlikte oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum."

BÜYÜK USTALARIN BÜYÜK YARIŞI

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi heyecanı 5 Ağustos'a kadar sürecek. 13 tur sürecek organizasyonun ilk turunda, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, T.S Alyans Satranç Spor Kulübü, Türk Hava Yolları (THY) Spor Kulübü, Onur Koleji Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü ve Kayseri Şeker Spor Kulübü yüzü gülen takımlar oldu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve rakibi Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü ise ilk günü beraberlikle kapattı.

Organizasyonda dünyaca ünlü büyük ustalar Shakhriyar Mamedyarov, Vasyl Ivanchuk, Ernesto Inarkie, İvan Cheparınov, Baadur Jobava, Rauf Mamedov, Sergei Zhigalko, Aleksandr Rakhmanov, Ivan Salgado Lopez, Aleksandr Moiseenko, Hrant Melkumyan, Yuriy Kuzubov, Boris Savchenko, Michal Krasenkow, Mikheil Mchedlishvili, Nijat Mammadov, Mikhail Antipov, Aryan Tari, Anna Muzychuk, Anna Ushenina ile Türk Büyükustalar Alexander Ipatov, Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Barış Esen, Kıvanç Haznedaroğlu mücadele edecek.

Cihan

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Süper Satranç Ligi, İzmir’de başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim