• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı
Balıkesir'de izinli olduğu gün yolda kalp krizi geçiren vatandaşa ilk yardım uygulayarak hayatta tutan hemşire Meral Türkyılmaz, tatil için çıktığı...

Balıkesir'de izinli olduğu gün yolda kalp krizi geçiren vatandaşa ilk yardım uygulayarak hayatta tutan hemşire Meral Türkyılmaz, tatil için çıktığı yolculuk dönüşü Susurluk'ta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan bir gence 112 ekiplerinden önce müdahale ederek, ikinci kez hayat kurtardı.

Balıkesir'de bankamatikten para çekerken bir vatandaşın yere yığıldığını gören koroner bakım hemşiresi Meral Türkyılmaz, yaptığı ilkyardım ile 50 yaşındaki Yılmaz Çelik'i hayata bağlamıştı. Türkyılmaz, bu davranışının ardından Balıkesir'de yılın hemşiresi seçilerek, Ebeler ve Hemşireler Haftasın'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın daveti üzerine Ankara'ya düzenlenen sempozyuma katılarak teşekkür belgesi aldı.

Yılmaz Çelik ve ailesi, hemşire Türkyılmaz'ı ziyaret ederek şükranlarını sundu. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Çelik, hemşire Türkyılmaz'ın ellerini bırakmayarak, "Yüce rabbime şükürler olsun, önce Allah, sonra doktorlarımız ve hemşirelerimiz. Allah başımızdan eksik etmesin. Devlet hastanemizin burada olması bizim için avantaj. Allah hepsinden razı olsun; çok iyi baktılar" dedi.

Hemşiher Meral Türkyılmaz, aylar sonra Yılmaz Çelik'i sağlıklı bir şekilde karşısında görmenin çok hoşuna gittiğini dile getirerek, "Yaptığım işin mutluluğunu şimdi daha çok yaşıyorum. Allah sağlık versin. Evlatlarıyla, torunlarıyla birlikte gelmişler ziyaretimize. Hemşireler Haftamızı kutladılar, çok teşekkür ediyorum kendisine. Bundan sonra yine görüşeceğiz, ama sağlıklı olarak" şeklinde konuştu.

Yılmaz Çelik'in eşi Havva Çelik ise, "Rabbim onu bize bağışladı" dedi.

Yine hayat kurtardı

Devlet Hastanesi Koroner Bakım Servisi'nde hastalara kritik müdahalelerde bulunarak önemli bir görevi yerine getiren hemşire Türkyılmaz, sokakta da bir trafik kazasına müdahale ederek yaralı bir genci hayata bağladı. Ailesiyle birlikte çıktığı hafta sonu gezisinde Susurluk'ta bir kazayı görünce 112 ekiplerinden önce yaralı gence yine ilk müdahaleyi yaptı. Kanaması olan ve solunumu durma noktasına gelen gence ilkyardım uygulayan Türkyılmaz, hastayı olay yerine gelen 112 ekiplerine teslim etti.

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim