• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Sungurlulu Gençler Çanakkale’yi Gezdi

Sungurlulu Gençler Çanakkale’yi Gezdi
Sungurlu Belediyesi, kültür gezileri kapsamında 55 genci Çanakkale'ye gönderdi.

Sungurlu Belediyesi, kültür gezileri kapsamında 55 genci Çanakkale'ye gönderdi. Çanakkale'ye düzenlenen gezinin ilk gününde destansı bir mücadelenin, tarihin yazıldığı mekanları görmek isteyen Sungurlulu gençler yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale'de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeleri için düzenlenen gezilere vatandaşların yanı sıra Sungurlu da bulunan lise düzeyindeki okullar da öğrenim gören öğrenciler de geziye katıldı. Rehberler eşlik ettiği gerçekleştirilen Çanakkale gezisinde, Eceabat, Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Sargı Yeri, Zıhındere Sargı Yeri, Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret edilerek kurtuluş mücadelesinin tarihi anılarına tanıklık ettiler.

Çanakkale Şehitliği'ni gezen katılımcılar gezi dönüşü Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'i makamında ziyaret ederek belediyenin bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

Geziye katılanlardan Ferhat Yıldırım, "Daha önce Çanakkale'ye gitmemiştim, güzel bir fırsat oldu. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Duygu Soy, "Çok memnun kaldığımız bir gezi oldu. Çok duygulu anlar yaşadım. Bütün şehitlerimiz için dua ettik ve yeniden onları yad ettik" diye konuştu.

Gamze Gider ve Hülya Öztürk ise, "Biz hiç gitmemiştik, çok merak ediyorduk. Gezi boyunca çok duygulandık. Allah herkese nasip etsin. Belediyelerin böyle etkinler düzenlemesi çok güzel, devamlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şahiner'de, "Biliyoruz ki geçmişi olmayan bir toplumun geleceği de olamaz. Gençlerimizin tarihimizi öğrenmesi adına kültür gezilerimizi gerçekleştirmekteyiz" ifadelerinde kullandı.

Sungurlulu Gençler Çanakkale’yi Gezdi

Sungurlulu Gençler Çanakkale’yi Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim