• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu
120 yaşındaki Sünbül Karasu, ilerleyen yaşına rağmen kimseye ihtiyaç duymadan günlük işlerini kendi yapabiliyor.

120 yaşındaki Sünbül Karasu, ilerleyen yaşına rağmen kimseye ihtiyaç duymadan günlük işlerini kendi yapabiliyor. Lenin'den Atatürk'e kadar birçok devlet adamını gören Karasu, uzun ve sağlıklı yaşamının sırrını ise akşamları içtiği süte borçlu.

7 Temmuz 1896 yılında Ermenistan'ın Erivan şehrinde dünyaya gözlerini açan Sünbül Karasu, Mustafa Kemal Atatürk'ten, Sovyet Rusya Lideri Vladimir Lenin'e kadar birçok tarihi ismi gördü. Karasu'nun 3 kardeşi de 1 asırdan fazla yaşamış. 2 evliliğinden 4 çocuğu olan Sünbül Nine torunlarının da torunlarını gördü. Karasu, doğduğu Erivan topraklarını dönemin Rus ihtilali sonrası Iğdır'a göç ederek terk etmek zorunda kalmış. Sünbül Karasu, 120 yaşına rağmen, kendi gündelik işlerini yardım almadan rahatlıkla yapabiliyor. Sünbül Nine'nin oğlu Nurettin Kurt ise annesinin uzun yaşamasının sırrını sağlıklı beslenmesine bağlıyor.

"LENİN'İ VE ATATÜRK'Ü GÖRDÜM"

Yaşını gizlemeye çalışan Sünbül Nine, kendisine nazar değmesinden korktuğundan 100 yaşında olduğunu dile getirerek, Erivan'da olduğu yıllarda hatırladığı kadarıyla yaşadıklarını anlattı.

Bağcılar'da oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan 120 yaşındaki Sünbül Karasu, "Hiç yaşayan kardeşim yok. 2 kız kardeşim vardı, bir de erkek kardeşim. Hepsi öldü. Bir tek ben kaldım. Lenin'i ve Atatürk'ü gördüm. O zamanlar kaç yaşında olduğumu hatırlamıyorum. O zamanlar babamları hapse attılar. Devrim sırasında babamları ilk başta Erivan'da hapse attılar sonrasında Sibirya'ya sürdüler" dedi.

"ANNEM HER GÜN YATARKEN 1 FİNCAN SÜT İÇER"

Kimliğine göre annesinin 120 yaşında olduğunu söyleyen Karasu'nun oğlu Nurettin Kurt, annesinin beslenmesine dikkat ettiğini belirtti.

Nurettin Kurt, 25 yıldır annesiyle birlikte yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: "Kimliğe göre yaşı 120 ancak önce veya sonra yazılmış mı onu bilmiyoruz. Kendisi Ermenistan başkenti olan Erivan'da doğmuş. Türkiye'ye geldikleri zaman evliymiş annem. Lenin devrimlerini yaşamışlardı. Bunları yaşamışlar daha sonrasında Türkiye'ye gelmişler. 3 kardeşler, ikisi kız, birisi erkek. Babaları erken yaşta vefat etmiş kendileri kalmış. Annem iki evlilik yaptı. İlk evliliğinden 2 oğlu sonraki evliliğinden 1 kız, 1 erkek çocuğu oldu. 25 yıldır benimle birlikte yaşıyor. Yediğine içtiğine dikkat eden birisidir. Bir yemeği 3 kere yemez. Her gün yatarken bir fincan sütü var onu içer. Sabah kahvaltısında balı, tereyağı, peyniri, zeytinini yer. Hiç sağlık sorunu da olmadı. Yani bir doktora gideyim, tarzı bir durumu da olmadı. Ufak tefek sorunları vardı, gözü rahatsızdı 15 yıl önce bir mercek taktırdık gözüne onunla şimdilik idare ediyor kendisini kurtarıyor. Erkek kardeşi 110 yaşında vefat etti kız kardeşi de 100 yaşına yakın yaşadı."

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu

Sünbül Nine, 120 Yıllık Yaşamının Sırrını Süte Borçlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim