• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sümeyye Erdoğan'a mahkemeden ret!

Sümeyye Erdoğan'a mahkemeden ret!
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yönetim Kurulu üyesi Sümeyye Erdoğan’ın feminist aktivist ve akademisyen Pınar İlkkaracan hakkında bir makalesi nedeniyle yaptığı suç duyurusu reddedildi.

Bianet'in haberine göre Kadın örgütleri ortak bir açıklamayla, kararın “dünya ve Türkiye kadın hareketinin hayatın her alanındaki eşitlik mücadelesi yolundaki önemli yargı kararlarından biri olduğunu ve bu mücadeleye Türkiye kadın hareketinin bir katkısı olduğunu” söyledi.

NE OLMUŞTU?

İlkkaracan’ın Kazete’de yayınlanan “Vatikan’dan kopya: Toplumsal cinsiyet adaleti” başlıklı yazısı nedeniyle, Sümeyye Erdoğan “hakaret” suçlamasıyla şikayette bulunmuştu.
İlkkaracan ifadesinde, Yönetim Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle Sümeyye Erdoğan’ın KADEM Derneği’ne yöneltilen bir eleştiriyi üzerine alınmasının “hukuksuzluğuna” işaret etmişti.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, şikayeti reddetmişti. Bunun üzerine Sümeyye Erdoğan red kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen İzmir 2. Sulh Ceza Hakimi Fethiye Bilici, itirazı kesin olarak reddetti.
Kadın örgütlerinin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Karar, Türkiye’de, eşitlik kavramını 'eşdeğerlilik' ya da 'adalet' kavramı ile sulandırmak isteyenler ile hükümetlerden bağımsız olması gereken sivil toplum örgütlerini, aktivistleri  ve akademisyenleri  devletin en üst makamından dava açarak susturmak isteyenlere de bir yanıt olmuştur.
Bu karar ile eşitlik tartışması, her türlü eleştiri, ifade özgürlüğü ve akademik özgürlük çerçevesinde serbestçe yapılabilecektir.
Bu başarı, Türkiye kadın hareketinin kararlılığının, örgütlü mücadelesinin ve dayanışmasının yeni bir örneği olmuştur.” 
İmzacılar: Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği, Adıyaman Kadın Yaşam Derneği, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Bağımsız Kadın Derneği- Mersin, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Engelli Kadın Derneği, EŞİTİZ - Eşitlik İzleme Kadın Grubu, Eşit Yaşam Derneği , Gökkuşağı Kadın Derneği, Haklı Kadın Platformu, İstanbul Feminist Kolektif, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Kadın Partisi, Kaos GL Derneği, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, Kırmızı Biber Derneği, Marmara Vakfı -Kadın İş Dünyası, Mersin Lgbt 7 renk Eğitim ve Araştırma Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Muş Kadın Derneği, Sosyalist Feminist Kolektif, Turkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türk Kadınlar Birliği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Uçan Süpürge Kadın  İletişim ve Araştırma Derneği.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim