• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Sultangazi’de sömestr heyecanı çocuk tiyatrolarıyla yaşanıyor

Sultangazi’de sömestr heyecanı çocuk tiyatrolarıyla yaşanıyor
Sultangazi Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle öğrencilerin ders ve sınav streslerinden uzak, keyif dolu bir tatil geçirmeleri için çeşitli...

Sultangazi Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle öğrencilerin ders ve sınav streslerinden uzak, keyif dolu bir tatil geçirmeleri için çeşitli kültürel etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin ilki "Elif'in Düşleri" adlı tiyatro oyunuyla başladı.

Sultangazi Belediyesi öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte, çocuklara çeşitli etkinlikler sunarak sınav ve ders streslerinden uzak eğlenceli bir tatil dönemi yaşamalarını sağlıyor. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, konserler, çizgi film müzikalleri, kukla tiyatrosu, geleneksel orta oyunları, Hacivat-Karagöz gölge oyunu gibi çocuk programları gösteriliyor. Yarı yıl tatilini keyifli etkinlikler eşliğinde geçirme fırsatı bulan çocuklar, bugün "Elif'in Düşleri" tiyatrosuyla ilk gösterimi izledi. Aileleriyle birlikte tiyatro gösterisini izlemeye gelen çocuklar oyuna yoğun ilgi gösterdi. Elif'in Düşleri tiyatro gösterisiyle başlayan etkinlikler 1 Şubat'a kadar devam edecek.

'10D sinemamız da açıldı'

Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aytekin Sarıçan, "Yarıyıl tatili şenliği adı altında günde iki seans 15 gün boyunca çocuklarımız için çok güzel programlar düzenledik. Aynı zamanda buz pistimiz ve 10D sinemamız da açıldı. Elif'in Düşleri, Pepe, Volkan Abi gibi çocuklara yönelik ulusal kanallarda çıkacak çocuk programları düzenleyeceğiz. İyi bir tatil geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

'Bu güzel etkinliklerin devam etmesini diliyoruz'

3 yaşındaki kızıyla tiyatro gösterisini izlemeye gelen Funda Bıyıklıoğlu, "Belediyemize teşekkür ederiz, biz daha önceki tiyatro gösterilerine de gelmiştik. Konserlerine ve bir kaç farklı etkinliğine daha geldik.Buradan Belediye Başkanımız Cahit Altunay'a teşekkür ediyoruz ve bu etkinliklerin devam etmesini diliyoruz" dedi.

Çocuklarının sosyalleşmesi açısından faydalı bir etkinlik olduğunu ifade eden Emine Söylen ise, "Çocuklarımıza böyle etkinlikler sunduğu için belediyemize çok teşekkür ederiz. Her zaman böyle güzel etkinliklerin devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim