• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri
Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ile birlikte Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümünde Kutlu...

Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ile birlikte Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümünde Kutlu Doğum programı düzenlendi. "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümünde Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, "Kutlu Doğum" programı düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"İNSANLIĞI YÜCELTMEK İÇİN BİR OLMALIYIZ"

Program Hacı Ayşe Özyurt Cami İmam Hatibi Yunus Tamar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kutlu Doğum programını "Tevhid ve Vahdet'te gelin birlik olalım çağrısıyla yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin birlik olmaya en fazla ihtiyaç duyduğu bir zamanda olduğunu söyledi. "Müslümanlar olarak birlik olmayı başarmak zorundayız" diyen Sarıkaya, "Peygamber Efendimiz insanlığı "la ilahe illallah" düsturuna davet etti. Hz. Adem'den başlayarak bütün peygamberler bu düsturla insanlığı birliğe ve beraberliği davet etmiştir. İnsanlığı yüceltmek için "bir" olmalıyız" dedi.

"BİZİ KİMSE YIKAMAZ"

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Peygamber Efendimizin her dönemde insanlığa ışık tuttuğunu belirtti. Peygamber Efendimizin güzel yaşantısını kendimize örnek almamız gerektiğini ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi: "Dünyanın farklı coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acıları yürekten hissediyoruz ve kardeşlerimizin acılarına ortak oluyoruz. Dinimizdeki insan sevgisi olduğu müddetçe, birbirimizi sevdiğimiz müddetçe bizi kimse yıkamaz. Peygamber Efendimizi kendimize örnek alarak birlik ve beraberliğimizi koruyabiliriz; onun gösterdiği ışıkta ilerleyebiliriz."

"SEVGİ VE HOŞGÖRÜ DİNİ"

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da Peygamber Efendimizin insanlığa yol göstermek amacıyla dünyaya geldiğini söyledi. Peygamber Efendimizin yaşamı boyunca herkese örnek olduğuna dikkat çeken Uslanmaz, "Hiç kimseyi zorlamamış, kimsenin hakkını yememiş, herkese adaleti ve sevgiyi öğretmiştir. Dinimiz en mükemmel din olarak sevgiyi ve hoşgörüyü esas almıştır" şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül de Peygamber Efendimiz'in hayatı ve ahlakını anlattı. Selam vermenin dinimizde birliğin ilk adımı olduğunu belirten Prof. Dr. Algül, "Dinimiz Müslümanların birbirleriyle selamlaşmasını ve yakınlarıyla irtibatlarını kesmemelerini öğütlemiştir. Güçlenmenin yolu kucaklaşmaktır; birliği ve beraberliği koruma mesuliyeti vardır" dedi.

Programda ayrıca Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Sultangazi’de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim