• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sultanbeyli’de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Sultanbeyli’de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu
Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Çanakkale; binlerce canımızı cennet vatanımız uğruna şehit ettiğimiz, dünyanın en büyük ordularına geçit vermediğimiz, alnımızın akıdır" dedi.

Sultanbeyli Çanakkale Şehitleri'ni unutmadı. Abdurrahmangazi Camii'nde ilçe sakinlerinin katılımıyla sabah namazı kılındı, ardından Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde özel etkinlik düzenlendi ve cuma namazı öncesi de mevlit okundu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de yaptığı konuşmada tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Ankara'da gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybedenlere de rahmet dileyen Başkan Keskin, "Çanakkale Zaferi'miz milletimizin yeniden dirilme öyküsüdür. Yıllarca dünyaya adaletle, hoşgörüyle, sevgiyle hükmeden bir milletin; emperyalistlere göğsündeki imanla var gücüyle karşı koyduğu bir zaferdir. Çanakkale; binlerce canımızı cennet vatanımız uğruna şehit ettiğimiz, dünyanın en büyük ordularına geçit vermediğimiz, alnımızın akıdır" şeklinde konuştu.

Çanakkale'nin vatan sevgisiyle iman gücünün birleştiği bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Keskin, "Çanakkale şehadete inanmış bir milletin, geçmişinde şanlı bir imparatorluk olan bir devletin başını dik tuttuğu yerdir ve aynı zamanda necip milletimiz için bir ağıttır. Çanakkale'de biz birlik olduk. Dünyanın en büyük ordularına karşı tek vücut olduk. Birlik olduğumuzda da tüm dünyayı dize getirdik. Bugün ülkemizin Çanakkale ruhuna, diriliş ruhuna, kardeşlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Çanakkale'de İslam'ın son kalesini düşüremeyenler, bugün var güçleriyle ülkemize saldırıyor. Sözde demokrasiden, insan haklarından dem vuranlar, terör örgütleri bunca canımıza kıyarken seslerini bile çıkartmıyor. Ama şunu iyi bilsinler ki bu necip millet hiçbir zaman kimseye boyun eğmedi ve eğmeyecektir" dedi.

Kültür merkezinde yapılan törende konuşan Sultanbeyli Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uçar, "Bugün tüm savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin onurunu yaşıyoruz Çanakkale güç dengelerini değiştiren azmin ve fedakârlığın mücadelesidir" dedi.

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de yaptığı konuşmada, Çanakkale'de tüm imkansızlıklara rağmen bir destan yazıldığını ifade ederek tüm şehitlere rahmet diledi. Özefe ardından Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Destanı adlı şiirinden bir bölüm okudu. Program ardından tiyatro gösterileri ve şiir okumalarıyla devam etti.

Sultanbeyli’de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Sultanbeyli’de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Sultanbeyli’de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim