• BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sultanahmet’ten Sarıkamış’a pedal çevirecekler

Sultanahmet’ten Sarıkamış’a pedal çevirecekler
Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği, "Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla 7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet...

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği, "Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla 7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu gerçekleştiriyor. Sultanahmet Meydanı'ndan startı verilen turda genç bisikletçiler, 1840 kilometrelik yolu 9 günde bitirecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği'nin katkılarıyla "Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla 7. Sarıkamış Şehitlerini anma bisiklet turunun startı Sultanahmet Meyda'nında verildi. Sporcular Sultanahmet Meydanı'ndan başlayarak sırasıyla Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergâhı geçecekler. Sultanahmet Meydanı'ndan başlayan 1840 kilometrelik bisiklet turu 3 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenlenecek resmi törenle son bulacak. Ayrıca sporcular her ilden aldığı toprağı Sarıkamış'a götürecek.

Tur hakkında bilgiler veren Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz şunları dile getirdi: "Biz bisiklet ailesi olarak ecdadımıza Sarıkamış'ta şehit düşen bütün şehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödemek için pedal çeviriyoruz. Bunu yaparken 10-15 gün sürecek turlarımıza katılan sporcu kardeşlerimize Misak-ı Milli sınırlarımız nasıl çizilmiş, oralarda neler olmuş ve bu vatan nasıl kurtarılmış bunu hatırlatıyoruz. Bunun için 7 senedir Sarıkamış'a pedal çeviriyoruz. Önce İstanbul'dan aldığımız toprak daha sonra diğer illerdekini de ilave ederek o toprağı inşallah 3 Ocak'ta yapılacak törenle devlet büyüklerimize Sarıkamış'ta yapılacak törende arz edeceğiz."

Mersin'den tura katılan Erdal Galip Yavuz ise, "Buradan Sarıkamış'a bin 840 kilo metre pedal çevireceğiz. Kutsal toprak alıp meclis başkanımıza vereceğiz." diye konuştu. Bisiklet turuna Konya'dan katılan Enes Ömer İlhan da şehitlere vefa borcunu ödemek için pedal çevireceğini söyledi.

Sultanahmet’ten Sarıkamış’a pedal çevirecekler

Sultanahmet’ten Sarıkamış’a pedal çevirecekler

Sultanahmet’ten Sarıkamış’a pedal çevirecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim