• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sultanahmet'teki terör saldırısı Norveçlileri korkutmadı

Sultanahmet'teki terör saldırısı Norveçlileri korkutmadı
Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen saldırıda yaralanan Norveçli turist Jostein Nielsen'in, "İstanbul'a tekrar gelmek isterim" şeklindeki sözlerine Norveçlilerden...

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen saldırıda yaralanan Norveçli turist Jostein Nielsen'in, "İstanbul'a tekrar gelmek isterim" şeklindeki sözlerine Norveçlilerden destek geldi. Cihan'a konuşan Norveçliler, Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıya rağmen İstanbul'u ziyaret konusunda istekli olduklarını kaydetti.

Sultanahmet'teki intihar saldırısında yaralanan Selamet Ordusu'nun Doğu Avrupa yetkilisi Jostein Nielsen (59), ülkesine döner dönmez, "Benden birçok Türk özür diledi." dedi. Norveç medyasında bir anda gündem olan Nielsen, Sultanahmet'i görmek nasip olmadığı için İstanbul'u yeniden ziyaret etmek istediğini söyledi. Nefret ve teröre karşı sadece sevgiyle mücadele edilebileceğine dikkat çekti.

Handikaptnytt isimli magazin dergisinin editörü Ivar Kvist, Sultanahmet Meydanı'nda bomba patlamasına rağmen eşiyle İstanbul'u ziyaret etmeyi çok istediğini söyledi. Daha önce birçok defa plan yaptıklarını ama İstanbul'a gidemediklerini ifade etti. Kvist, IŞİD'in İslam'ı temsil etmediğini de vurguladı.

Genç Norveçli Rikhard Ingdel, daha önce başta Antalya olma üzere Türkiye'deki bazı şehirleri ziyaret ettiğini belirtti. "İstanbul'u da ziyaret etmeyi istiyorum." diyen Ingdel, Sultanahmet terörünün bu ziyaretine engel olamayacağını vurguladı. Diğer Avrupa ülkelerinin de terör tehdidi altında olduğuna dikkat çeken genç Norveçli de IŞİD'in İslam'ı temsil etmediğini düşünüyor.

Terör, Ingrid Thueheim'in de İstanbul'a gitme isteğini etkilememiş. Kesinlikle korkmadığını belirten Thueheim birçok Norveçlinin hayran olduğu İstanbul'u ziyaret etmek istediğini söyledi.

Bir diğer Norveçli Thomas Hulu "İstanbul'a gitmek istersem, saldırılar ziyaretime engel olamaz. Beni korkutamaz." dedi. 39 yaşındaki Hulu,güvenlik konusunda Türk polisine çok önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Oslo Üniversitesi öğrencilerinden 26 yaşındaki Haakon Husle ise saldırının kendisini endişeye sevk ettiğini belirterek, güvenlik zafiyeti olabileceği sebebiyle İstanbul'u ziyaret etmek istemediğini belirtti.

Sultanahmet'teki terör saldırısı Norveçlileri korkutmadı

Sultanahmet'teki terör saldırısı Norveçlileri korkutmadı

Sultanahmet'teki terör saldırısı Norveçlileri korkutmadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim