• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sultanahmet’te 30 bin kişi top atışıyla ilk oruçlarını açtı

Sultanahmet’te 30 bin kişi top atışıyla ilk oruçlarını açtı
Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen programda bir araya gelen yaklaşık 30 bin kişi, Belediye Başkanı Mustafa Demir'in top atışını...

Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen programda bir araya gelen yaklaşık 30 bin kişi, Belediye Başkanı Mustafa Demir'in top atışını gerçekleştirmesiyle ilk oruçlarını açtı.

Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen programda bir araya gelen yaklaşık 30 bin kişi, Belediye Başkanı Mustafa Demir'in top atışını gerçekleştirmesiyle ilk oruçlarını açtı. Program her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da yoğun ilgi gördü. Evlerinden iftarlıklarını getiren vatandaşlar parklarda ve yeşillikler üzerinde sofra açarken, yaklaşık 30 bin kişi Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir'in top atışını gerçekleştirmesiyle oruçlarını açtı.

Top atışını gerçekleştiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ramazanın ilk günü burada son derece önemli bir mekanda, imparatorluklara başkentlik yapmış, 600 yıl boyunca İslamiyet'in de başkenti olmuş, Osmanlı'nın başkenti olmuş, böylesine önemli bir yerde dünyanın her tarafından gelen insanlarla beraber iftar açtık. Bu bizim açımızdan son derece anlamlı. Sadece İstanbul değil, sadece Türkiye'den değil, dünyanın her tarafından insanlarımız var. Amerika'dan Çin'e kadar insanlar var burada. Hedefimiz şüphesiz buraya gelip ramazanın belli bir zamanlarını burada geçirmek isteyen insanların arzu ettikleri hayal ettikleri ne ise onları yaşamaları için onları yaşamaları için alt yapılarını oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizim inancımızda bir sofrada herkes eşitlenir"

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen iftar programının önemine değinen Başkan Demir, "Sosyal statüsü ne olursa olsun bizim inancımızda bizim soframızda herkes eşitlenir. Bu son derece önemli ve dikkat edin 30 bin insan var burada. Huşu içerisinde insanlar gelip yemeklerini yediler. İftarlarını açtılar ve biraz sonra herkes dağılacak kimi teraviye gidecek kimi dostlarıyla arkadaşlarıyla beraber olacak" dedi.

Top atışının önemine de değinen Başkan Demir, "18. yüzyıldan beri böyle bir gelenek var. Burada aynı geleneği canlandırıyoruz. Ramazanın 15'inde baklava alayı törenleri var. Osmanlının son derece önemli bir geleneği, bütün ritüelleri içeren muazzam bir gelenek. Onu da ramazanın 15'inde burada hayata geçireceğiz. Bu vesileyle bize ait Osmanlıya ait geleneği de yaşatarak gençlere çocuklara şahit olmalarına sebep olacağız" şeklinde konuştu.

Sultanahmet’te 30 bin kişi top atışıyla ilk oruçlarını açtı

Sultanahmet’te 30 bin kişi top atışıyla ilk oruçlarını açtı

Sultanahmet’te 30 bin kişi top atışıyla ilk oruçlarını açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim