• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Süleymanpaşa’ya Can Verecek Dört Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Süleymanpaşa’ya Can Verecek Dört Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan mevcut su kuyularına ilave olarak 4 yeni su kuyusu açılarak...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan mevcut su kuyularına ilave olarak 4 yeni su kuyusu açılarak hizmete girdi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirdiği çalışmada, Çorlu-Sarılar hattında hizmet veren 10 ve Muratlı-Aşağısevindikli hattında hizmet veren 18 su kuyusuna ilaveten 4 yeni içme suyu sondaj kuyusu açtı.

"SÜLEYMANPAŞA İLÇESİNDE ARTAN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLMÜŞ OLACAKTIR"

TESKİ'den yapılan açıklamada, "İçme suyu kuyuları, su terfi hatları ve isale hatlarında meydana gelebilecek olası arızalara karşı su rezervinin yetersizliği nedeniyle, Süleymanpaşa ilçesinde su sıkıntısı çekilmesinin önüne geçmek için böyle bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Yaz aylarında sahil şeridinde ve özellikle yoğun bir popülasyon oluşturan yazlık sitelerin su kullanımı ile su ihtiyacı daha da artması nedeniyle tarafımızdan Muratlı Aşağısevindikli mevkiinde açılan 4 adet içme suyu sondaj kuyusu sayesinde, özellikle yaz aylarında Süleymanpaşa ilçesinde artan içme suyu problemi çözülmüş olacaktır. Muratlı Aşağısevindikli mevkiinde yapımı tamamlanan 4 adet içme suyu sondaj kuyusundan elde edilecek olan 100lt/sn suyun Süleymanpaşa ilçesine su veren içme suyu depolarına iletilmesi için boruların döşenmesi işinde sona yaklaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"YENİ KUYULARLA KALİTESİ YÜKSEK VE SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞACAK"

TESKİ tarafından yapılan çalışmaları değerlendiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "TESKİ ilçemize çok büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Yaptığı alt yapı hamlesi ile şehrimizin en az 50 yılını kurtarıyorlar. Bunun yanı sıra ilçemizde özellikle yaz döneminde artan nüfus ve su kullanımının artmasıyla da yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek için dört yeni su kuyusu açıldı. Bu kuyular sayesinde su sıkıntımız en aza inecek. Süleymanpaşalı vatandaşlarımız bu yeni kuyularla kalitesi yüksek ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Bu çalışmadan dolayı TESKİ Genel Müdürüm Şafak Başa ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum" dedi.

Süleymanpaşa’ya Can Verecek Dört Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Süleymanpaşa’ya Can Verecek Dört Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Süleymanpaşa’ya Can Verecek Dört Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim