• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her hafta ayrı bir mahallede gerçekleştirilen Halk Buluşmalarının ikincisi Değirmenaltı mahallesinde gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her hafta ayrı bir mahallede gerçekleştirilen Halk Buluşmalarının ikincisi Değirmenaltı mahallesinde gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır ile Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç'un sunumlarının ardından Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler yaptıkları çalışmaları vatandaşlarla paylaştı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün kuruluş amacı ile sözlerine başlayan Güler, "Müdürlüğümüz daha önce Süleymanpaşa Belediyesi'nin farklı müdürlükler bünyesinde yapılmaya çalışılan hizmetlerin bir araya toplanması ve bunların belli bir alanda koordine edilmesi amacıyla kurulmuştur" dedi.

Ardından 1 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler veren Güler, "İlk olarak aş evi açtık. Şu anda mevcut aş evimiz günlük 400 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. 117 aile her gün tek tek bizim çalışanlarımız tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Sefer tası ile yemekleri ikram ediliyor" diye konuştu.

HAMİLE GIDA PAKETİYLE ANNE ADAYLARINA BESİN DESTEĞİ

İkinci kısımda hamilelere gıda paketleri desteği olduğunu söyleyen Güler, "Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak doktorlarımızın yönlendirmeleriyle hamilelerimize gıda destek paketi uygulaması yapıyoruz. Sağlık ocaklarına ve aile hekimlerine başvuran bu anlamda destek talep ediyorum diyen herkese hamile gıda destek paketi veriyoruz. Bugün itibariyle aylık 300 kişiye bu hizmeti sunmaktayız" şeklinde konuştu.

Taziye pilavı çalışması başlattıklarını, bu çalışmayla da ortalama her gün 7-8 cenazeye ekiplerin gittiğini belirten Güler, projeyle ailelerin ihtiyaçlarını sorup gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

MAHALLE İFTARLARI İLE 30 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Geçen yıl ana caddelerde iftar yemekleri düzenlediklerini ve toplamda 30 bin porsiyon hizmet verdiklerini aktaran Güler, yemeklerin servis edilmesi, ambalajlanması ve tüm çalışmaları belediyenin imkanlarıyla gerçekleştiğini söyledi.

HER GÜN 500 KİŞİ İKRAM ÇEŞMESİ İLE GÜNE SICAK ÇORBAYLA BAŞLIYOR

İkram Çeşmesi ile vatandaşlara çorba temin eden çeşmeleri bulunmakta olduğunu da söyleyen Güler, "Bu ikram çeşmelerinden günlük 500 ve üzeri kişi faydalanmakta. Cengiz Topel meydanında, Tekirdağ Otogarı'nda ve Köprübaşı mevkilerinde bu hizmeti vermekteyiz. Sabah çok erken saatlerde kalkan öğrenciler ve servisleriyle iş yerine gitme durumunda olan insanlara bu hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

248 AİLEYE MADDİ VE DİLEYEN HERKESE KIYAFET DESTEĞİ

İmece kartı ile 248 aileye aylık 100 TL gıda alışverişleri yapabilecekleri bir proje sunduklarını söyleyen Güler, 248 aileyi daha fazla sayıya ulaştırmayı istediklerini söyleyerek "Dost Eli dediğimiz bir ikinci el mağazamız var. Sizlerden ve farklı yerlerden almış olduğumuz kullanılabilir kıyafetleri yıkayıp, ütüleyip bir mağaza konforunda insanların deneyip seçip alışveriş edebileceği bir mağazamız var" ifadelerini kullandı.

"Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) dediğimiz bir merkez kurduk" diyen Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler, şunları söyledi:

"ENGELLİLERİMİZ İÇİN ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"

"SEKOMER en aktif çalışan birimlerimizden bir tanesidir. Buradaki asıl amaç engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri anlamında onlara imkan sağlamak. Bu amaçta iki tane engelsiz taksimiz var. Şu ana kadar 348 kişiye hizmet verdi. 6 ay önce başlamış bir çalışma olmak üzere her geçen gün talebi artmakta. Evinden alıp gitmek istediği yerlere götürüp istediğinde evine geri bırakıyoruz. Engelli tuvaletleri alındı ve bunlar şehrin çeşitli yerlerine konuşlandırıldı. Engellilere yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Şu anda devam eden 2 faaliyetimiz var. E-KPSS dediğimiz engelliler için yapılacak olan başvurular bitti ve 40 engelli şu anda orada devam ediyor. Bir de işaret dili kursumuz bulunuyor ve eğitim vermeye devam ediyor. Engelliler için engelleri kaldırıyoruz."

Bebek arabası projesiyle çocuk sahibi olacak çiftlere yönelik de hizmetleri olduğunu ifade eden Güler, "Belli anlamda bazı ihtiyaçlarını karşılamak için bebek arabalarını biz vermekteyiz. Doğumdan sonra bizlerle irtibata geçmeleri takdirde bu bebek arabasını onlara ücretsiz veriyoruz" dedi.

'Yeter ki Senin Yüzün Gülsün" diye lanse ettikleri şu anda gündemde olan projeden de bahseden Güler, "Evde bakım kapsamında insanların ihtiyaçlarının giderilmesi ve karşılanması kapsamında kurmuş olduğumuz bir ekibimiz ve içerisinde ekibin her tülü ihtiyacının bulunabileceği bir mobil aracımız var. Bu ekip ile engelli yaşlı ve toplumsal anlamda yalnız kalmış bireylerimizi evlerinde bulup onların tüm temizlik, sağlık ve kişisel bakımlarını yaparak hayatlarını daha kaliteli bir biçimde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. "Yeter ki Senin Yüzün Gülsün" dedik. Çünkü bu insanların da toplumun bir parçası olduğunu ve bu insanları kazanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda 48 ailemizin düzenli olarak bu bakımları yapılıyor. Aş evinden yemekleri veriliyor, giyim mağazamızdan kıyafetleri veriliyor ve 10 gün arayla evlerine uğranıp bir ihtiyacı olup olmadığı öğrenilip gerekli ihtiyaçları gideriliyor. Mahalle muhtarları, bu birey veya aileleri bulmamızdaki en büyük rolü oynuyor" şeklinde konuştu.

"SOĞUK KIŞ AYLARINDA KİMSESİZ VATANDAŞLARIMIZI OTELDE MİSAFİR EDİYORUZ"

Kimsesizler evi projelerinin de olduğunu söyleyen Güler "Kış koşullarında herkesin sıcak bir yuvası yok maalesef. Sokaklarda kalan vatandaşlarımız için anlaşmalı bir otelimiz var. Burada barınmalarını giyinmelerini ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor, yaşamsal anlamda zorluk çekmemeleri için burada misafir ettikten sonra yaz mevsiminde kendi ortamlarında yaşamalarına devam etmesini sağlıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"SÜLEYMANPAŞA'YA "HOŞ GELDİN BEBEK" PAKETİ İLE MUTLULUĞUNUZU PAYLAŞIYORUZ"

Hoş geldin bebek paketiyle de vatandaşlara ulaştıklarını söyleyen Güler "Mavi Gözlü Şehre Hoş Geldin Bebek sloganıyla, yeni doğan bebekleri ziyaret edip başkanın selamlarını iletiyoruz. Amacımız insanların mutlu anlarında da beraber olmak. Her doğuma mutlaka gidiyor, onlarla sohbet ediyor, küçük bir ihtiyaç paketi hediye ediyoruz. İçerisinde ilk anda kullanılabilecek o heyecanla hazırlanması çok düşünülememiş bebek bezi, zıbın, krem gibi basit ihtiyaçların bulunduğu bir paket veriyoruz. Süleymanpaşa'nın yeni ferdine hoş geldin diyerek veda ediyoruz" dedi.

"MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Mahalle kültürünü canlandırmakla ilgili de çalışmalarının olduğuna değinen Güler, "Kadınlar için girişimcilik kurslarımız devam etmekte. Açık hava sinemalarımız bulunmakta, geçen sene olduğu gibi bu sene de tekrarı olan iftar programları gibi mahallenin kültürünü ortaya çıkartmak amacıyla yapılan, birlikte olmayı fazlalaştırmak için düzenlediğimiz bir çalışmamız var. Böylece mahalle kültürünü canlandırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Süleymanpaşa Belediyesi, halk buluşmalarına 15 Mart Salı günü saat 20.00'de 100. Yıl mahallesinde Mutlukent Çay Bahçesi ile devam edecek.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim