• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Süleymanpaşa Belediyesi’ne Ödül

Süleymanpaşa Belediyesi’ne Ödül
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği toplantısında "Arttırılmış...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği toplantısında "Arttırılmış Sanal Gerçeklik" projesi ile Bilgi ve İletişim dalında ödül aldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) toplantısına katıldı.

ÖDÜLÜ KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDEN ALDI

Beşiktaş ve Bornova Belediyesi ile birlikte Bilgi ve İletişim dalı ödülünü kazanan Süleymanpaşa Belediyesi adına Başkan Ekrem Eşkinat'a ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

"BİZ ÇOK ÇALIŞAN GENÇ BİR BELEDİYEYİZ"

Yaklaşık 600 projenin yarıştığı 2016 Yerel Yönetim Ödülleri'nde Bilgi ve İletişim alanında ödül alan Başkan Eşkinat, "Ekibim ile birlikte her an şehrimizi bir adım daha fazla ileri nasıl götürürüz bunun planlarını yapıyoruz. Biz çok çalışan genç bir belediyeyiz. Başarılı çalışmalarımız her geçen gün artarak devam edecek" dedi.

ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK (AR) İLE 3 BOYUTLU AFET YÖNETİMİ MOBİL UYGULAMASI

Süleymanpaşa Belediyesi Arttırılmış Gerçeklik Destekli 3 Boyutlu Afet Yönetimi Mobil Uygulama projesiyle, Mevcut Kent Bilgi sistemiyle entegre edilerek, afet öncesi ve sonrası tespit çalışmalarında sanal gerçeklik ve 3 boyut teknolojilerinin kullanılması hedefleniyor. Bu sayede akıllı telefon veya tabletler ile binalar, yıkıma uğramış olsa dahi binaya ait bilgiler, bina sakinlerine ait bilgiler ve binanın 3 boyutlu teknik çizimlerine ulaşılabiliyor. Uygulama ile afet anında acil durum toplanma bölgeleri, acil ulaşım yolları, belediye kaynakları gibi verilere hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi da amaçlanıyor.

Sistem ile binaların konum bilgileri baz alınarak Sanal Gerçeklik ile binaların yeri tespit edilebiliyor. Yeri tespit edilen binada yaşayan kişilerin sayısı, sosyodemografik bilgileri, bina yerleşim planları, doğalgaz elektrik ve su tesisatı bilgileri yer alıyor. Tespit edilen binanın ve katlarının varsa 3D modeli ve kat planları yer alıyor. Aynı zamanda binaların konumlarını gösteren harita uygulaması mevcut.

Afet anında vatandaşların Süleymanpaşa Vatandaş uygulamasından yaptıkları acil çağrılar Deprem Afet Yönetimi uygulamasına da geliyor. Yetkili personel acil çağrıları "Vatandaş Panik Konumları" menüsünü kullanarak, yer tespiti yapabiliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi’ne Ödül

Süleymanpaşa Belediyesi’ne Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim