• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde bakım hizmetini...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde bakım hizmetini başlattı.

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmanın Belediye Meclisi'nde görüşülüp oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından harekete geçti.

Yaşlı, engelli, yatalak, bakıma muhtaç yaşayan kişilere Süleymanpaşa Belediyesi tarafından verilecek ücretsiz "Evde Bakım Hizmetleri" projesi kapsamında çalışmalara başlayan ekipler, yapılan araştırmanın ardından tespit edilen bakıma muhtaç kişilerin kapısını çaldı.

Kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin bakımlarının sağlanması, hastaların yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi konusunda çalışma yapacak ekipler, Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi'nden hergün yemek tahsis edilmesi hizmetine de başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "'Mutlu Bir Ailedir Süleymanpaşa" sloganıyla başlatılmış olan çalışmalarımızdan bir durağı daha geçmenin gururunu yaşamaktayız. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri ekibi bundan böyle, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ev temizliği, ortam dezenfeksiyonu, çamaşır ve bulaşık yıkması, saç ve sakal tıraşı ile kişisel bakım gibi hizmetlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirecek" dedi.

Hizmeti hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırabilmek için araç tahsis ettiklerini dile getiren Başkan Eşkinat, "Her türlü ekipmanlarla donatılmış aracımızda bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi, buharlı yıkama makinesi, ütü, temizlik malzemeleri, bay bayan kuaförü, 2 hasta bakıcımız ve 2 temizlik görevlimiz ile hizmete başladık. Ayrıca sağlık noktasında da ihtiyaç duyulması halinde Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim