• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Süleyman Demirel: Devlet adamı soğukkanlı davranmalı

Süleyman Demirel: Devlet adamı soğukkanlı davranmalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu.
Demirel'e Başbakan Erdoğan'ın vatandaşı tokatlaması ve müşavirin tekmesi sorulunca, "Devlet adamı soğukkanlı davranmalıdır" şeklinde cevap verdi. 
 
İşte Süleyman Demirel'in açıklamalarından satırbaşları:
 
SEÇİM SÜKUNET İÇİNDE OLMALI
 
Cumhurbaşkanı adayı belirleme çalışmalarıyla ilgili Demirel, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananların derhal sağlıklarına kavuşmasını diliyorum. 16 Mayıs 1993'te ben Cumhurbaşkanı seçildim. Bunun üzerinden 20 sene geçmiş. 14 senedir de Cumhurbaşkanlığı görevimi tamamladım, Güniz sokaktayım. Bundan sonraki Cumhurbaşkanı nasıl olur, nasıl kaosa dönüşmeden Türkiye yoluna devam eder. Sükunet içerisinde, adalet içerisinde ve hukukun üstünlüğüne dayanarak vatandaşın gönlündeki ortaya koyacak şekilde bir seçim yapılmalıdır.
 
İlk defa olarak halkın oyuyla doğrudan doğruya bir seçim yapılacak. Bu çok önemlidir. Sadece siyasetçilere değil halka da önemli bir rol düşmektedir, görev halkındır. Sisyasetçiler halkın kucaklayacağı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmalılar. Herkesin kucaklayacağı biri olmalı. Dileğim Türkiye'nin bu seçimden başarılı çıkmasıdır. Bu kolay değil. İşin zorlukları var. Ama düşünerek konuşarak tartışarak milletimiz bunun üstesinden gelecektir." ifadelerini kullandı. 
 
DEVLET YÖNETİCİLERİ SOĞUKKANLI OLMALI
 
Erdoğan'ın vatandaşı yumruklaması, müşavirinin de tekmelemesinin sorulması üzerine Demirel, "Bu fevkalade acı ve büyük bir hadise. Bu hadise içinde gerçekten insanı üzen çok hadise var. Bunları teker teker tartışmakta fayda yoktur. Devlet yöneticileri soğukkanlı hareket etmelidir. Soğukkanlı... Birbirlerini tokatlayarak itişerek kakışarak değil." dedi.
 
CUMHURBAŞKANI DAHA ÇOK KONUŞULACAK
 
Demirel'e Cumhurbaşkanı adayı önerisinin kim olduğunun sorulması üzerine ise, "Daha işin başındayız. Daha çok konuşulacak. Konuşulması da lazımdır. 76 milyon nüfuslu bir memleket cumhurbaşkanı seçiyor. Halk kendisi seçiyor. Halk için büyük bir nimet. Kendi cumhurbaşkanını kendisi seçmesi ne kadar güzel bir şey. Kendi iradesini ele alma hadisesi bu. Milli irade halkın iradesiyse bu iradeyi halk hangi istikamette kullanacak kendisi karar verecek." cevabını verdi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim