• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Süleyman Aslan istifa etti

Süleyman Aslan istifa etti
17 Aralık öncesi Halkbank Genel Müdür olan Süleyman Aslan, evinde ayakkabı kutusu içinde para bulununca tutuklanmış ve bir süre sonra serbest kalıp Ziraat Bankası yönetimine girmişti ancak buradan da istifa etti.

Ziraat Bankası'ndan Süleyman Aslan'ın istifası ile ilgili açıklama; "31 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Genel Kurulunda, Banka Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olan Sayın Süleyman Aslan, anılan görevinden 30 Nisan 2014 tarihi itibarıyla istifaen ayrılmıştır."

23123123xcv.jpg

Aslan,  Ziraat Bankası A.Ş. Yönetimi Kurulu’na sunduğu istifa dilekçesinde; “31 Mart 2014 tarihli Genel Kurulda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmiş olmaktan onur duyduğunu, bu nedenle; şahsına duyulan güvenden ötürü, görev vererek atayan iradeye şükranlarını sunduğunu” belirtmiştir.

İSTİFAYI BABACAN MI İSTEDİ?

Süleyman Aslan'ın sürpriz bir şekilde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesi Başkent kulislerinde iki ihtimali akla getirdi.

Kamu bankalarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Süleyman Aslan'ın yönetim kurulu üyeliğine karşı çıktığı, "Böyle bir soruşturma aşamasında Ziraat'e getirilmesini 'etik' bulmadığı" konuşuluyor. Aslan'ın, Babacan'a rağmen siyasi iradenin tercihiyle Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiği  anımsatılarak, "Belki bu göreve getirildi ama Babacan istemediği için ayrılmış da olabilir" denildi.

Aslan'la ilgili konuşulan bir diğer ihtimal ise, daha az göz ününde olan bir kuruma atamasının yapılacağı.

"HUKUKİ BİR ENGEL YOK, SİYASİ İRADENİN TERCİHİ"

Ali Babacan, IMF Bahar toplantıları için gitti Washington’da gazetecilerin 17 Aralık Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi hakkında görüşlerini sorması üzerine “Siyasi iradenin bir tercihidir. Hukuki açıdan da bir engel yoktur” yanıtını vermişti. Babacan, bu durumu içine sindirip sindirmediği ve kendisini bahsettiği siyasi iradenin içinde görüp görmediği sorusuna ise gülerek, “Ben artık cevabımı verdim” demişti.

Süleyman Aslan kimdir ?

Süleyman Aslan, 1970 yılında Osmancık/Çorum'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına 1992 yılında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Bankacılık Okulu'nda başladı ve aynı bankada Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığı Uzmanı, İstanbul Menkul Kıymetler Şubesi Müdür Yardımcısı ve Bono Tahvil Daire Başkanlığı Bölüm Müdürü olarak görev yaptı. 

Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Döviz ve Para Piyasaları Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

17.06.2005-15.07.2011 tarihleri arası Halk Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aslan, 15.07.2011 tarihinden itibaren Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Aynı zamanda Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmıştır.

12312xvccv.jpg

17 Aralık 2013 tarihinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma kapsamında göz altına alınarak Adliye'ye sevk edilmesinin ardından tutuklanmıştır. Süleyman Aslan, 14 Şubat 2014 tarihinde tahliye edilmiştir.

Halkbank'ın 31 Mart 2014 tarihli genel kurul toplantısında Genel Kurul'da kabul edilen teklifle, Süleyman Aslan yeni yönetim kurulunda yer almadı. Süleyman Aslan 31 Mart 2014 tarihinde yapılan Ziraat Bankası Olağan Genel Kurul toplantısında üç yıl süre ile Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ziraat Bankası'nın, 31 Mart'ta gerçekleştirilen 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantı tutunağı 7 Nisan 2014 tarihinde onaylandı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

Tutanağa göre, Yönetim Kurulu üyelerinden Muharrem Karslı, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Salim Alkan, Mustafa Çetin, Metin Özdemir, Feyzi Çutur ve Fahrettin Özdemirci'nin görevlerine devam etmesine karar verildi. Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın üç yıllığına yönetim kurulu üyesi seçilmesi önerisi onaylandı, oybirliğiyle kabul edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim