• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sulama Projesinde Çalışmalar Yeğenli Civarında

Sulama Projesinde Çalışmalar Yeğenli Civarında
Haziran ayında, elli bin dekarlık alanda daha sulama yapılması beklenen Küçük Menderes Sulama Projesinde çalışmalar Tire'nin Yeğenli mahallesi civarında...

Haziran ayında, elli bin dekarlık alanda daha sulama yapılması beklenen Küçük Menderes Sulama Projesinde çalışmalar Tire'nin Yeğenli mahallesi civarında sürüyor. Çalışmaları inceleyen ve üreticilerle görüşen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, 70 bin dekarlık mevcut sulama alanında sezonu açtıklarını, 50 bin dekarlık alan için şimdiden göreve hazır olduklarını belirtti.

Mart ayı itibariyle Beydağ Barajının suyunu tarlaya ulaştıracak 540 kilometre uzunluğundaki CTP ve HDPE boruların 335 kilometresinin döşendiği Küçük Menderes Sulama Projesi için çalışmalar sol sahilde Tire'nin Yeğenli mahallesi civarında sürüyor.

Yüklenici firma Aydeniz İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen ve Yeğenlili üreticilerle görüşen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Geride kalan üç yılda etap etap açılan sulamada üreticilerimiz sulama suyuna uygun fiyatla ve uygun koşullarla ulaşmanın memnuniyetini yaşadı. Mevcut 70 bin dekarlık alanda sezonu açtık. 50 bin dekarlık yeni bölgenin açılmasını biz de heyecanla bekliyoruz. 70 bin dekarlık bölgedeki üreticilerimiz gibi Ovakent, Konaklı ve civarını kapsayan 50 bin dekarlık bölgedeki üreticimizin de bir an evvel baraj suyuna kavuşmasını diliyoruz" dedi.

Projeyle ilgili süreci her zaman yakından takip ettiklerini anlatan Kaptan, şunları söyledi: "Üreticilerimizle sık sık bir araya gelerek varsa sıkıntılarını gerekli noktalara iletip takipçisi oluyoruz. Şu an ana boru Tire'deki son noktaya kadar ulaştı. Hidrantlara suyu ulaştıracak daha küçük çaptaki boruların döşemesi sürüyor. Birlik olarak suya kavuşacak yeni bölgelerde de üye kaydını sürdürüyoruz. Birliğe üye olan üreticilerimiz sulamadan yüzde 50 daha ucuza faydalanacak. Ayrıca damlama sulama ve yağmurlama sulamada da büyük indirim söz konusu. Sulama sahasındaki tüm üreticilerimizi Birlik çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim