• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Sulama kanalında can pazarı

Sulama kanalında can pazarı
Adana'da kadın sürücünün kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu sulama kanalına düşünce, can pazarı yaşandı. Sürücü ile yanındaki kişi Can-Kur ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Yeni Baraj Mahallesi'nde meydana geldi. Meyyade Ay (46), yanına Abdülfettah Ergün'ü (71) alarak otomobiliyle evden çıktı. Ay, Dilberler sekisi mevkiinde çarşı istikametine doğru giderken Yeni Baraj Mahallesi'nde otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ay'ın kullandığı otomobil sulama kanalının korkuluk demirlerine çarptıktan sonra DSİ'ye ait sulama kanalına düştü. Otomobilin ön tarafı hasar görürken aracın içinde bulunan Ay ve Ergün çarpmanın etkisiyle yaralandı. Emniyet kemeri takılı olan sürücü ile yanındaki yaşlı adam, sulama kanalının içinde çevreden geçen vatandaşlardan yardım istedi.

Bu arada kanalda yan duran otomobilin sürücüsü sular içinde kaldı. İki vatandaş hemen kanala girerek otomobilde bulunanları kurtarmak için çaba harcadı. Önce otomobilin sürüklenmemesi için atılan iple otomobil demir korkuluklara bağlandı. Bir süre sonra ise olay yerine Can-Kur ekipleri geldi. 

Ekipler kadın sürücü su içinde olduğu için otomobili çevirdi. Daha sonra ise demir kesme makinesiyle otomobilin sıkışan kapısı kesilerek sürücü sıkıştığı yerden çıkartıldı. Sedyeye konulan Ay, itfaiye merdiveni ile kanaldan karaya çıkartılıp ambulansa alındı. Sürücü Meyyade Ay, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından Abdülfettah Ergün de aynı yöntemle çıkartılarak sedyeye konulup kanaldan karaya çıkartıldı. Ambulansa konulan Ergün ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VATANDAŞ CAN DERDİNDE MERAKLI VATANDAŞ İSE ÇEKİM 

Kazanın hemen ardından yaşanan can pazarını görmek isteyen vatandaşlar sulama kanalının etrafına akın etti. Yüzlerce vatandaş kurtarma çalışmasını izlemek için birbiriyle yarışırken kimi vatandaşlar da işe gitmek yerine otomobilini park edip can pazarını izlemeye geldi. Bazı vatandaşlar ise izlemekle yetinmeyip, can derdinde olan sürücü ve yaşlı adamı cep telefonlarıyla görüntülemek için birbiriyle yarıştı. Hiçbir şeye aldırış etmeyen vatandaşlardan birinin ise soda içerek görüntü çekmesi pes dedirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim