• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Şükrü Nazlı: Modern Dünya İnsanları Uyuşturuyor, Spor Ve Kitapla Buluşmalıyız

Şükrü Nazlı: Modern Dünya İnsanları Uyuşturuyor, Spor Ve Kitapla Buluşmalıyız
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve Avrupa Birliği Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, modern dünyanın insanları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve Avrupa Birliği Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, modern dünyanın insanları uyuşturduğunu belirterek, herkesimin mutlaka spor ve kitapla buluşması gerektiğini ifade etti.

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan "Kitap Kafe'nin açılış töreninde konuşan Nazlı, değerlerin ortadan kaldırılması için sanal ile gerçeğin kasıtlı olarak karıştırıldığını dile getirdi.

"Dünyada değerleri çölleşmiş coğrafyalara hakikati biz götüreceğiz" diyen Şükrü Nazlı, "Günümüz dünyasına baktığımızda modern bir dünyada yaşıyoruz. Modern dünya insanları uyuşturuyor. Modernizimin son 2 asırdar buyana baktığınızda coğrafi keşifler, sömürgecilik, sanayileşme, kentleşme zinciriyle tam bir yağma politikasıdır. Bugün madernizin zihinleri işgal etme çabası içerisindedir. Nesillerimizi her alanda uyuşturulan bir dünyadayız. Ama internetle, ama cep telefonu ile, televizyon başında geçirilen anlamsız vakitler, sürekli sanal bir alam. Sanal alem öyle bir hal aldı ki; internet kafe de bir gence dokunsanız sizi duymaz. Postmodern dünyada bir özelliği de değerlerin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Sanal ile gerçeğin karıştırılmasıdır. Bunlara karşı durmak, bir hakikati haykırmak; sağlıklı zihinler ve sağlıklı bedenlerden geçiyor. Bunun için spor son derece önemli. Hepimiz elimizi taşın altına koyarak spora destek vermeliyiz. Biz ruh ile bedeni ayıran bir medeniyetin insanlarıyız aslında. İslam medeniyeti birleştirici ve bütünleştiricidir. Kitap gerçekten son derece önemlidir. İnsanın mutlaka kitapla buluşması gerekir. Dünyada var olan eylemlerin arkasında bir düşünsel plan vardır. Bu plan okumakla ilgilidir. Kitaba gereken değeri vermek ve kitap okumak durumundayız. Ben günde 50 sayfa kitap okumadan yatmam. Bu bir alışkanlıktır. Bilgiyle donanmaz ve ilimle mücehhez olmazsak, söyleyecek bir sözümüz olmaz. Modern dünya, dünyayı inşa etmiş. Teknolojik olarak göz kamaştırıcı gökdelenler ortaya çıkıyor. Ama diğer taraftan değerler dünyası tam bir çölleşme yaşıyor. Hakikat suyu bizim elimizde. Suyu çölleşmiş olan çoğrafyaya gençlerimiz getirecek. Bunu bizim nesillerimiz yapacak. İnsanlık yeniden ayağa kalkacak" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim