• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

SUGESAM şifa dağıtacak

SUGESAM şifa dağıtacak
Bursa ve İnegöl'ün önemli turizm yerlerinden Oylat kaplıcalarında BEBKA desteği ile yaptırılan "Su ile Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi" (SUGESAM) hizmete...

Bursa ve İnegöl'ün önemli turizm yerlerinden Oylat kaplıcalarında BEBKA desteği ile yaptırılan "Su ile Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi" (SUGESAM) hizmete açıldı.

2015 yılında çalışmalarına başlanan SUGESAM, törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Tarih ve kültür zenginliği bakımından birçok eseri bünyesinde barındıran İnegöl, mobilyası, köftesi, Oylat kaplıcaları, ayçekirdeği, tarihi mehteri ve birçok özelliği ile örnek ilçelerden biri. Turizm son yıllarda gelişiyor. Turizme dair ciddi yatırımlar yapılıyor. Oylat, yıllar önce hamamından istifade etmeye çalıştığımız, barakalarında konakladığımız şirin bir beldeydi. Bu manada 13 Mayıs 1942'de kurulmuş şirket Oylat ile alakalı iyi niyetle çalışmalar sergiliyordu ama turizm ile alakalı ciddi gelir yoktu. Yaptığımız 2 yeni otel, eski otelin yıkılması, eski işçi lojmanının yerleşim birimi dışına çıkarılması, hidroelektrik santrali, otopark, yeşil enerji sistemi, arıtma tesisi, Oylat mağarası, Oylat Boğazı Köyleri Kadınlar Kalkınma Kooperatifi gibi çalışmalarla Oylat daha iyi bir yapıya büründü. Bu yıl içerisinde 176 bin gece kalışı yapıldı ve bu çok ciddi bir kazançtır. Ciromuzu da kat kat arttırdık. Oylat, 150 çalışanını istihdam ediyor ve ülke ekonomisine turizm ile katkı sağlıyor" dedi.

SUGESAM'ı BEBKA desteği ile hayata geçtiğini aktaran Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak BEBKA'dan birçok destek aldık. Oylat A.Ş. olarak turizmle alakalı bu faslı değerlendirerek SUGESAM'ı, Su İle Gelen Sağlık Merkezini hayata geçirdik. SUGESAM'ın amacı bölgede bulunan sağlık hizmetlerinin artırılarak sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sunmak, bunu hamam kültüründen ziyade daha kapsamlı şekilde hayata geçirebilmektir. 3 Eylül 2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştı. Burası Oylat'a günlük gelenlerin istifade edebileceği özel bir yer. Özel aile odaları, saunalar, buhar odaları, şok duşlar, masaj odaları gibi yerler ihdas edildi. 1 milyon 948 bin TL'nin, 212 bin TL'si BEBKA tarafından karşılandı. Oylat, hem şifa hem de huzur bulmak isteyenlerin ağırlandığı bir yer. Daha da geliştirilecek konuları var. Yeni camimiz ile daha merkezi dükkânlar ile meydanı daha da genişleterek gelenlerin daha rahat bir ortamla karşılaşabilmesi için çalışıyoruz. Gece gündüz burayla alakalı enerji ve gücümüzü yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, "Oylat'ı gençliğimden beri duyarım. Yakın akrabalarım bahar geldiğinde "Oylat'a gidiyoruz" derlerdi. İlk defa bugün görmek nasip oldu. Etrafına biraz baktım, muhteşem bir tabiatı var. Sağlık turizmi gelişen ve yükselen bir trend. Türkiye'de bu hususta ciddi bir kapasite var. Uludağ, kestane şekeri ve İznik ile beraber kaplıca ve Oylat da muhakkak akla geliyor" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesis açıldı. Merkezdeki hamama giren Vali Küçük, kaynak suyunu içtikten sonra herkesi şifa merkezine davet etti.

SUGESAM şifa dağıtacak

SUGESAM şifa dağıtacak

SUGESAM şifa dağıtacak

SUGESAM şifa dağıtacak

SUGESAM şifa dağıtacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim