• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sudan’da Türk firmasına çirkin saldırı

Sudan’da faaliyet gösteren bir Türk firması, hükümet karşıtı protestolar sırasında saldırıya uğradı. Bir grup protestocu, şirketi adeta savaş alanına çevirdi.
Hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını düşürmesine tepki gösteren ve 27 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sırasında yağmalanan şirkette 800 bin dolarlık zarar meydana geldi.
 
“CAN KAYBI YOK”
 
Enjektör, pomba ve jeneratör servis hizmeti veren şirketin sahibi Metin Çetinsoy, "Maalesef ülkede fiyatların artmasını bahane eden bir takım yağmacı gruplar, son derece teknolojik alet ve makinelerle çalışan şirketimize büyük zarar verdiler" dedi. Aynı zamanda Sudan-Türk İşadamları Derneği Başkanı olan Çetinsoy, yıllardır Sudan’da ikamet ettikleri ve ticari faaliyette bulunduklarını belirterek, "Çok şükür çalışanlarda birkaç yaralanmanın dışında can kaybı olmadı. Ama gördüğünüz gibi şirketin kullanılacak hiçbir tarafı kalmadı" diye konuştu.
 
“TÜM SUDANLILARA MAL EDEMEYİZ”
 
Çetinsoy, "Sudan, uzun yıllardır beraber çalıştığımız barış içinde, huzur içinde olduğumuz bir ülke. Burada hiç alışık olmadığımız bir durum. Bunu tüm Sudanlılara mal edemeyiz, son derece ekstrem bir durum. Umut ediyoruz ki Sudan hükümeti şirketimizin ve işyerimizin bu maddi ve manevi zararlarını görür, yabancı bir yatırımcı olarak, bir firma olarak tazmini noktasında Sudan hükümetinden ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden yardım bekliyoruz. Bu bir gözyaşı değil, bir feryattır, bugün burada çok ciddi maddi ve manevi zarara uğradık" ifadelerini kullandı.
 
“TELEFONLARIMIZI, PARAMIZI ALDILAR”
 
Şirketin Ebubekr isimli Sudanlı işçisi ise, "Burada atölyeye girip her şeyi mahvettiler. Üç arkadaştan birisinin burnunu, diğerinin kolunu kırdılar. Cep telefonlarımızı, cebimizdeki paraları aldılar. Kasayı kırdılar. Hiçbir şey bırakmadılar. Bütün makineleri kırdılar, araçları tahrip ettiler" dedi.
 
“ZARAR 800 BİN DOLAR CİVARINDA”
 
Şirket yetkilisi Erkan Kobal ise, "Türkiye’den gelip buraya yatırım yaptık. Dükkanı helak ettiler. Zararımız 700-800 bin dolar civarında. Ne diyelim, Allah’a sığınıyoruz." şeklinde konuştu. 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim