• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu
Genç Memur-Sen tarafından Şubat ayının şehadet ayı olarak ilan edilmesinin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da Genç Memur Sen tarafından...

Genç Memur-Sen tarafından Şubat ayının şehadet ayı olarak ilan edilmesinin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da Genç Memur Sen tarafından terör saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polisler için mevlit okuttu.

Hatuniye Camiinde İkindi Namazı öncesi gerçekleştirilen mevlit programına Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Genç Memur Sen Manisa İl temsilcisi Mesut Öner, Sendika başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner, şehadet şerbetini içen güvenlik güçleri, kanaat önderleri ve tüm şehitleri yurt genelinde Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve Mevlid-i Şeriflerle andıklarını söyledi.

Öner yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin ve gönül coğrafyamızın katma değerine değer katan değerli mütefekkir aksiyon adamlarının, dava adamlarının ümmetin derdini dert edinmiş değerli büyüklerimizin aramızdan ayrılması ve son zamanlarda meydana gelen terör olayları sonucunda bu ülkenin birliği için, ezanı ve bayrağı için şehit olan aziz şehitlerimiz için Genç memur Sen Genel Merkezi tarafından "Şubat ayı şehadet ayı" ilan edilmiştir. Bu ayda şehadetlerinin yıl dönümü olan mahmud Esad Coşan Hocamıza, ümmetin değerli mütefekkiri düşünür Malcom X, Hasan el Benna'ya, Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan Hocamıza, dün vefat eden Kırkıncı Hocamıza, daha adını anmadığımız değerli mütefekkirlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz. Milletimizin değerlerinin, birlik ve dirliğinin muhafazası için şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz. Bir kez daha aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz." dedi.

Konuşmasında şuurlu bir gençlik için çalıştıklarını kaydeden ve gençlere de seslenen Öner şunları söyledi: "Buradan ilim irfan ve hikmet yolundaki şuurlu gençliğe sesleniyoruz. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz biz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. bizler de Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal marşındaki şu tavsiyesine dikkat ederek sorumluluğumu yerine getirmeliyiz. "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı." Bu sorumluluk duygusuyla bugün tüm Türkiye'de şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için şuurlu gençlik, şehadetlerine eşlik ediyor ve tüm şehitlerimiz için okutulan Yasinleri ve hatimleri onların güzel ruhlarına hediye ediyoruz. Şehadet şerbetini için tüm şehitlerimizi hatimlerle anıyoruz."

Hatuniye Camisi'nde okutulan mevlitte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Şubat Ayı Şehadet Ayı Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim