• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Şubat Atamasında Kayseri’ye 193 Öğretmen Atandı

Şubat Atamasında Kayseri’ye 193 Öğretmen Atandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecinde, danışman öğretmenlerin eğitim seminerleri" açılış töreni,...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecinde, danışman öğretmenlerin eğitim seminerleri" açılış töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Şubat atamasında Kayseri'ye 193 öğretmenin atandığını söyledi. Çandıroğlu, "Bakanlığımızın yapmış olduğu Türkiye geneli 30 bin atamada 193 öğretmenimiz Kayseri'ye atandı. 193 tane yeni öğretmen arkadaşımız inşallah bizle beraber çalışmaya devam edecekler. Dağılım olarak rehberlik branşında, din dersi, meslek dersleri ile Türkçe ve edebiyat ağırlıklı olarak gözüküyor. Bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlarda bu şekildeydi. Bakanlığımız bu atamaları yaparken illerin ihtiyaç ve belli bir oran analizini ön plana alarak atamaları yaptı. Bize de 193 tane öğretmenimiz katıldı. Bizim için yeterli sayıdır. Bakanlığımıza da bu noktada Kayseri'mize atama yaptığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim seminerleri hakkında da bilgiler veren Çandıroğlu, "Bakanlığımızın belirlemiş olduğu yeni öğretmen yetiştirme politikası ile birlikte bu atanan öğretmenlerimiz yaz ayına kadar burada eğitim alıp, stajyer eğitimini tamamlayacaklar. Bunları danışman öğretmenlerimizin nezaretinde yapacaklar. Kayseri'de adaylık eğitimini almak için 642 öğretmenimiz müracaat etti. Biz burada 704 tane danışman öğretmen yetiştirmeyi planlıyoruz. 704 tane öğretmenimiz 3 ayrı salonda bu eğitimimiz başladı ve devam edecek" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise, "Sizler Kayseri'mizde bulunan Seyyid Burhaneddin ile Mevlana arasında ki ilişki neyse, sizinle yeni göreve başlayacak öğretmenlerimiz ile ilişkinizin bu mesafede olacağını düşünüyorum. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize başarılar diliyorum. Yapacağınız en önemli şey, bilgiyi nasıl öğretecekleri konusunda kılavuzluk yapmanız ve bu ilişkilerinizin bu süreyle sınırlı olmaması, onları bütün meslek hayatları boyunca onlara kılavuzluk etmenizdir. Bakanlık olarak her zaman yapabileceklerimizi, yapmamız gerekenleri sizlerden bekliyoruz. Çünkü sahada öğrenci ve veli ile birebir muhatap olacak olan sizlersiniz. Dolayısıyla sizlerin beklentileri ve eleştirileri bizler için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Şubat Atamasında Kayseri’ye 193 Öğretmen Atandı

Şubat Atamasında Kayseri’ye 193 Öğretmen Atandı

Şubat Atamasında Kayseri’ye 193 Öğretmen Atandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim