• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Su kabakları sanat eserine dönüştü

Su kabakları sanat eserine dönüştü
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Manisa İl Müdürlüğü'nce "Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi" projesi kapsamında Saruhanlı Belediyesi ve...

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Manisa İl Müdürlüğü'nce "Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi" projesi kapsamında Saruhanlı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan "Su Kabağı İşleme Ustası" kursu tamamlanarak hazırlanan eserler sergiye sunuldu.

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde düzenlenen serginin açılışına, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hayri Tokmakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Başkan Yaralı, kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdiği sergiyi dolaşarak ürünleri incelerken, su kabaklarının birbirinden güzel sanat eserine dönüştüğünü belirterek şunları kaydetti:

"İlçemizde ev hanımlarına meslek edindirmek amacıyla açtığımız bu kursta, kursiyerlerimiz hem meslek öğrendiler, hem de günlük cep harçlığı kazandılar. Kursta çok güzel eserlerin ortaya çıktığını gördük. Bizlerde bu sanatı bu yörede tanıtmak ve yayılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Tarihi bakımından oldukça eskiye dayanan su kabağı işlemeciliği Osmanlı İmparatorluğu'na dayanıyor. Şimdilerde kullanılan naylon cam ve benzeri eşyaların bulunmaması sebebi ile Osmanlı'da su kabağı birçok alanda kullanılmıştır. Hepsi birbirinden değerli, el emeği göz nuru eserleri ilgiyle inceledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Saruhanlı Belediyesi olarak bu tür kurslara desteğimiz devam edecek."

Kursun malzemelerini Saruhanlı Belediyesi karşıladı

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek ise 9 Aralık 2017 tarihinde açılan kursun 15 Ocak itibariyle sona erdiğini ifade ederek, kurstaki malzemelerin alınmasını sağlayıp bu imkanı kendilerine sunduğu Başkan Yaralı'ya teşekkür etti.

240 saat süren kursa 20 kursiyerin katıldığını dile getiren Yüksek, kurs hocası Berrin Havaleoğlu na fedakarca yürüttüğü çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim