• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Su Çocuk Meclisi Kuruldu
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde oluşturulan Su Çocuk Meclisi,...

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde oluşturulan Su Çocuk Meclisi, ilk toplantısını yaparak, meclis başkanını seçti.

Su Çocuk Meclisi'ne üye çocuklar, gönüllülük esasına göre çalışmalar yaparak, su kaynaklarının korunması, su kirliliğinin önlenmesi gibi konularda kendi bakış açılarıyla çözümler üretecek, demokratik bir platformda çalışmalar yapacakları bildirildi. Ayrıca Su Çocuk Meclisi, hoşgörü, saygı ve uzlaşmacı bir çerçevede çocukların fikir üretmelerine olanak sağlayacaktır. Proje çerçevesinde çocuklar kendi su eylem planlarını oluşturabilecek ve sosyal hayattaki rollerini güçlendirecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Su Çocuk Meclisi toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile Su Çocuk Meclisi üyeleri ve öğretmenleri katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Biz TESKİ olarak gerçekten de su tasarrufuna çok önem veriyoruz. TESKİ olarak sizin evlerinize verdiğimiz suyun büyük bir kısmını yer altından, kuyulardan çekerek, mümkün mertebe arıtarak bunları sizin evinize ulaştırıyoruz. Çok fazla yer üstü su kaynağımız yok olanlar da maalesef kirlenmiş. Sizler geleceğimiz olarak daha bu yaşlarda suyun öneminin farkına varırsanız, su kaynaklarımızı nasıl koruyacağımız hakkında, suyu nasıl tasarruflu kullanacağımız konusunda bilinçlenirsek, mutlaka bizlere çok önemli bir katkı sağlamış olacaksınız. Bunun için de bizler, sizleri çok önemli birer partner olarak görüyoruz" dedi.

Elimizdeki su imkanlarını daha bilinçli kullanmamız gerektiğine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, öğrenciler vasıtasıyla bir çok insana ulaşabileceklerini söyledi. Bunun için de böyle bir projeyi TESKİ'ye sunduklarını belirten İşler, çocukların ülkenin geleceği olduğunu, onları en iyi şekilde bilinçlendirmekle mükellef olduklarını, ancak bu şekilde elimizdeki imkanları korunabileceğini vurgulayarak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Suyun hayatımızın devamı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Su hayatın olmazsa olmazıdır. Bugün burada kuracağımız su meclisiyle birlikte sizin önemli görevleriniz olacak. Ben siz çocukların hepinizin kendinize görevler çıkarmanızı istiyorum. Sizlerin burada alacağınız kararlar, herkesin geleceğine yönelik çok önemli kararlardır. Ben sizin, hepinizin kendinize durumdan görevler çıkarmanızı bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa, Çorlu, Ergene ve Malkara ilçelerinden gelen toplam 40 Su Meclisi üyesi, yaptıkları seçimle meclis başkanı, meclis genel sekreterini, başkan yardımcıları ve yürütme kurulu üyelerini seçti. Bundan böyle yılda 3 kez bir araya gelecek olan Su Meclisi üyelerinin, su tasarrufuyla ilgili önemli çalışmalar yapacakları ifade edildi.

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Su Çocuk Meclisi Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim