• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Stso’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Stso’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı açısından işveren hak ve yükümlülükleri konusunda oda üyelerine...

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı açısından işveren hak ve yükümlülükleri konusunda oda üyelerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Eğitim Uzmanı Handan Akarsu'nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, yasal düzenlemeler hakkında bilgiler sunuldu.

Akarsu, çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerini daha üst düzeylere çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Kanun kapsamında başta çok tehlikeli sınıfına giren inşaat firmaları olmak üzere bütün işyerlerinin risk değerlendirmesini ve acil eylem planını bir an önce yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Akarsu, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde risk analizi yaptırmayan firmalar ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacaktır. İşyerinde bir tane sigortalı çalışanı bulunan iş yeri sahipleri bile bu analizi yaptırmak zorundadır. Kamu ve özel sektör farkı gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alınmıştır. Uygulamaya konulan kanunun cezai yaptırımları çok büyüktür. Ancak, bu kanunun amacı cezai yaptırımdan ziyade, iş yaşamında daha az kayıpların yaşanmasını sağlamaktır. Bu kanunla birlikte bütün işletmelere risk analizi yaptırma zorunluluğu ve sektörlere göre de tüm çalışanların sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekmektedir. 6331 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler ile iş yerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin alınması konusunda önemli sorumluluklar yüklemekte ve aksi durumda yükümlülüğünü yerine getirmeyen iş yerine her bir işlem için bin lira ile 8 bin lira arasında para cezası yaptırımı getirilmektedir. Gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda bu para cezaları her ay katlanarak artmaktadır" diye konuştu.

Stso’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Stso’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim