• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Stso Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Stso Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı.

STSO Ocak ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. 6 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk olarak eski karar zaptı okundu. Daha sonra Aralık ayına ait mizan ve masraf listeleri meclis üyeleri tarafından yapılan oylama sonucu kabul edildi.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıldırım, "2015 kötü bir yıldı. 6 ay hükümetsiz kaldık, iki seçim yaşadık. Ülkemizin etrafı kan içerisinde. Dünya da sınırlar değişiyor ve kriz var. Bu krizden daha az zararla çıkmamız için birlikteliğimiz kaybetmemiz lazım" dedi.

Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hepimiz sıkıntıya düşebiliriz. Bütün sanayici ve tüccarımın dürüstlüğüne sonuna kadar kefilim. İşletmelerin yatırımda zor duruma düşmelerinin nedeni yüzde 20'si kendilerinde ise yüzde 80'i dışsal nedenlerden dolayıdır. TOBB Başkanımız ile görüşerek, banka genel müdürleri, siyasileri, bürokratları bir araya toplayıp dünyamızın geçtiği bu zor süreçten kurtulmanın yollarını arayıp, aynı gemide olduğumuzun bilinmesini ve buna göre davranılmasını isteyeceğim. Bankacıların sırdaş olmaması başta kendileri olmak üzere herkese zarar veriyor. Sivas'a dışarıdan gelenlerin firmaların yüzde 90'ı esnafımızı dolandırmış, parasını çarpmıştır. İç ticarette ise Sivaslıların sadece alacakları gecikmiştir. Hepimiz dürüst, namuslu, başı dik gezmek istiyoruz. Mensuplarımızdan ricamız sorunlarını paylaşmak için odamıza gelmeleri. Zor duruma düşen firmalarımıza baktığımızda bir takım yanlışları görüyoruz. Finans yönetiminde sıkıntı yaşamışlar. Gittikleri bankalarda işletmeleri için gerekli krediler yerine bankaların önerdikleri şartlarda krediyi alıyorlar. Birimiz iyi yada kötü olduğumuz zaman hepimiz payımızı alıyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde hepimiz iyi olacağız."

Stso Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Stso Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim