• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

STSO Başkanı Kuzu’dan Organize Hayvancılık Projesine ilişkin açıklama

STSO Başkanı Kuzu’dan Organize Hayvancılık Projesine ilişkin açıklama
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt'teki basın kuruluşlarını ziyaret ederek, yatırım destek programında yer alan 23 ili kapsayan...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt'teki basın kuruluşlarını ziyaret ederek, yatırım destek programında yer alan 23 ili kapsayan cazibe merkezi projesinden Siirt için bir fırsat olduğunu söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Kuzu, Siirt'te mevcut sağlıksız besiciliğin önüne geçilmesi, kentteki büyük baş hayvancılığın kontrol altına alınması ve kentin tarımsal anlamda kalkınmasının önünü açabilecek olan "Organize Hayvancılık Projesi'ni ihtiyaç olduğunu söyledi. Çok kapsamlı bir proje olan "Organize Sanayi Hayvancılık Projesi'nin ilimizde yapılması için şehrin tüm dinamiklerinin bu projeye odaklanması gerektiğini belirten Kuzu, "İlimizde halen ulaşım konusunda sıkıntılarımız tamamlanmadı. Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak yolunun bitirilmesi, Siirt-Pervari, Pervari-Van yolunun akıbeti neticeye kavuşmalı, Kurtalan İlçemizdeki mevcut demir yolunun şehir merkezine kadar uzatılması gerekir. Yapımı tamamlanan çevre yoluyla Organize Sanayi Bölgemizin bağlantısının yapılması halinde ilimizin ticaretine yönelik taşımacılığı cazip hale getirecek ve bunun sonucunda Sanayicimizin Tüccarımızın rekabet gücü artacaktır. Çevre illerimizle bağlantımızı sağlayan Siirt-Kurtalan, Kurtalan-Batman bölünmüş yollarımızın bir an önce tamamlanması gerekir" dedi.

"Mevcut hava alanı modernleştirilmeli"

Siirt'te yeni bir hava alanı yapılması yerine mevcut hava alanımızın modern hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Kuzu, "hava alanımızın ihtiyaca cevap verebilmesi için yeni terminal binası yenilenmelidir. Ayrıca iniş ve kalkışlarda açısal olarak sıkıntı yaşandığından uçuşların istikametinin döndürülebilirliği ölçülmelidir, bu sağlanabilirse çok daha az maliyetle büyük gövdeli uçaklar piste inebilecek hale gelecektir. İlimizde Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumunun kuruluşunun gerçekleşmesi halinde ilimiz, önümüzdeki yılın Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinden daha fazla yararlanacaktır. Tarım hayvancılıkta hükumetimizin sağladıkları kırsal kalkınma desteklerine devam etmesi ilimizde tarıma dayalı sanayi tesislerini arttıracaktır. Bu da tarımdaki istihdamı arttıracaktır. İlimizde Siirt fıstığının geliştirilmesi için fıstıkçılık deneme-araştırma istasyonu kurulması, fıstık meyve bahçesi oluşturmak için verilen sertifikalı fidan desteğinin iki katına çıkarılması ilimiz tarımına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"Siirt, Organize Sanayi Hayvancılık Projesi ile kalkınacak"

Organize Hayvancılık Projesi ile ilgili de konuşan Kuzu, bu projenin Siirt için hayati öneme sahip olduğunu ve ilin kalkınmasına vesile olacağını söyledi. Kuzu, şunları kaydetti:

"İlimizde organize hayvancılık bölgesine ihtiyaç vardır. Organize hayvancılık bölgesinin kurulması, ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkısı sağlayacaktır. İlimizde de genç çiftçiler projesi kapsamında desteklenecek çiftçi sayısının bölgenin gelişmişlik durumuna göre daha fazla arttırılması istihdama büyük katkı sağlayacaktır. Bu konuda Biz Ticaret Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Benim teklifim öncelikle Organize Hayvancılık Projesinin gündeme getirilip ilgili tüm yatırımcı kuruluşların görüşleri alınarak, projenin tüm detayları masaya yatırılmalıdır. Daha sonra bir heyetle bu talebimizi içeren projeyi Tarım bakanlığına iletmeliyiz. Yeter ki biz istemeyi bilelim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim