• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

STSO Başkanı Kuzu’dan istihdam seferberliği çağrısı

STSO Başkanı Kuzu’dan istihdam seferberliği çağrısı
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin istihdam kaynaklı iş çevresine yeni fırsatlar sunduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında düzenlenen istihdam seferberliği protokolü hakkında bilgi veren Kuzu, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandıracak bu projenin, istihdamı artıracağını kaydetti. Kuzu, "İşbaşı eğitim programının amacı, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır. Bir diğer amacı da nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktır. İşverenlerin, iş arayanların işbaşı eğitim programına başvurabilmesi için İşkur'a kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Başvurular, Odamız İş-kur Hizmet Ofisi aracılığıyla ve İşkur'un web sitesi olan www.iskur.gov.tr adresi vasıtasıyla gerçekleştirebilirler. Odamız İş-kur Hizmet Ofisi hem program hem de İşkur hizmetleri hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır. Yapılan bilgilendirmeden sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Hizmet Merkezi tarafından işbaşı eğitim programı başvurusu değerlendirilerek program başlatılabilmektedir" dedi.

Programın işverenler ve iş arayanlar ile ilgili faydalarına da değinen Kuzu, "İş arayanlar açısından mesleki deneyim ve beceri kazanma, istihdam edilmeyi kolaylaştırma, tecrübe eksikliğinin giderilmesi, program süresince gelir elde etmesine imkan vermesi gibi faydaları olacak. İş verenler için ise; işe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme, herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme, işgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama, katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma ve katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme gibi imkan ve faydalar sağlamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim