• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Stoltenberg’den Rus Uçaklarının NATO Gemilerine Taciz Açıklaması

Stoltenberg’den Rus Uçaklarının NATO Gemilerine Taciz Açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus uçaklarının Avrupa'daki Baltık Denizi'nde NATO kapsamında uluslararası sularda görev yapan Amerikan destroyerini...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus uçaklarının Avrupa'daki Baltık Denizi'nde NATO kapsamında uluslararası sularda görev yapan Amerikan destroyerini taciz etmesine değinerek, "Bu tür davranışlar tehlikeli ve meslek ahlakına aykırı. Bu nedenle, uzun bir zamandır daha fazla şeffaf, daha fazla tahmin edilebilir olunması ve risk azaltma konusundaki çabaların arttırılması gerektiğini ifade ediyorum" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ziyaret gerçekleştirdiği Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron ile İngiltere Başbakanlık Konutu'nun bulunduğu 10 Numara Downing Street'te bir araya geldi. görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Stoltenberg, İngiltere'nin müşterek savunmanın güçlendirilmesi noktasındaki rolü ve NATO'ya olan güçlü katkısı nedeniyle Cameron'a teşekkürlerini sundu. İngiltere'nin NATO'nun Afganistan'daki misyonuna katkı sağladığını vurgulayan Stoltenberg, mülteci krizi konusunda da Türkiye, Yunanistan ve Avrupa Birliği'ne yardımcı olduğunu da ifade etti.

Görüşmede Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan NATO Varşova Zirvesi'nde görüşülecek öncelikli konuların ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda ortak çabanın nasıl arttırılabileceği konusu ele alındı. Stoltenberg, "NATO ve AB, önemli ve farklı alanlarla yakın bir şekilde çalışan iki organizasyondur" dedi.

Görüşmenin ardından basına değerlendirme yapan Stoltenberg, İngiltere Başbakanı David Cameron ile oldukça faydalı bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti. İngiltere'nin müşterek savunma ve Baltık bölgesindeki hava devriyesi konusunda kakı sağladığını belirten Stoltenberg, David Cameron ile NATO ve AB arasındaki işbirliğinin arttırılması konusunda mutabık kaldıklarını da sözlerine ekledi. Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Stoltenberg'e Rus uçaklarının Avrupa'daki Baltık Denizi'nde NATO kapsamında uluslararası sularda görev yapan Amerikan destroyerini iki gün içinde birçok alçak uçuş gerçekleştirerek taciz etmesi soruldu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bu tür davranışlar tehlikeli ve meslek ahlakına aykırı. Bu nedenle, uzun bir zamandır daha fazla şeffaf, daha fazla tahmin edilebilir olunması ve risk azaltma konusundaki çabaların arttırılması gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü, sınırlarımız boyunca askeri faaliyetlerin önemli derecede arttığını gördük. Kazaları engellemek zorundayız. Ancak kazaların olması halinde durumun kontrolden çıkmasını engellemek için gerekeni yapmalıyız" dedi. Gelecek hafta NATO- Rusya Konseyi toplantısı yapılacağını hatırlatan NATO Genel Sekreteri, "Toplantıda askeri hareketlilik, şeffaflık ve risk azaltma konularını görüşeceğiz. Baltık Denizi'nde yaşanan olay, risk azaltma ve şeffaflık konularına güçlü bir şekilde odaklanılmasının önemini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg’den Rus Uçaklarının NATO Gemilerine Taciz Açıklaması

Stoltenberg’den Rus Uçaklarının NATO Gemilerine Taciz Açıklaması

Stoltenberg’den Rus Uçaklarının NATO Gemilerine Taciz Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim