• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

STK’lardan Ramazan çalışmaları

STK’lardan Ramazan çalışmaları
Van'da bulunan sivil toplum kuruluşları (STK), Ramazan ayının başlamasıyla yardım çalışmalarına hız verdi.

Van'da bulunan sivil toplum kuruluşları (STK), Ramazan ayının başlamasıyla yardım çalışmalarına hız verdi.

Kentte faaliyet yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi ile Umut Kervanı Platformu Üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri, rahmet ve bereket ayı Ramazanda ayırım gözetmeksizin binlerce muhtaç ve yetim aileye ulaşmayı hedeflediklerini ifade ettiler. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İHH Van Temsilcisi İbrahim Çinkılıç, vakıf olarak bu yıl 104 ülkede "Sizi Bekliyorlar" sloganı ile çalışmalara başladıklarını belirterek, "Ülkemizde ise her yıl olduğu gibi bu yıl da 81 ilimizde çalışmalarımız mevcut. Bu kapsamda Van'da ise yetim, mağdur ve mülteci ailelerimize bin 500 civarında kumanya yardımı yapıyoruz. Özellikle bayrama yakın giyim ve ayakkabı yardımımız olacak. Her sene olduğu gibi bu senede gönüllü ailelerimiz iftarlık yemeklerini hazırlayarak yetim ailelerimize misafir olacaklar. Yine yetim ailelerimize özel hazırladığımız Ramazan paketlerimizi ailelerimize ulaştırıyoruz" dedi.

Ramazan ayının 15'i Dünya Yetimler Günü olması nedeniyle yetim ailelerle iftar sofrasında buluşacaklarını da anlatan Çinkılıç; ayrıca Somali, Sudan, Suriye ve Yemen gibi mağduriyetlerin yaşandığı İslam ülkeleri için de çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım da, Ramazan ayı öncesinde çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Ramazan ayına kısa bir süre kala yardım vereceğimiz aileleri belirledik. Esnaf ve hayırsever vatandaşlarımıza giderek, Ramazan ayında bizlere destek olmaları için görüşmeler yaptık. Bu sayede şu ana kadar 100 ailemize nakdi para yardımında bulunduk. 50 ailemize gıda paketlerini ulaştırdık. Çalışmalarımız devam edecek. Ay içerisinde bin muhtaç aileye ulaşma hedefimiz var. Bayrama yakın yetim ailelerimizle alakalı kıyafet yardımız olacak. Yanı sıra her sene geleneksel olarak yaptığımız hayırsever vatandaşlarımız ile muhtaç ailelerimiz iftar sofrasında buluşturacağız" dedi.

Zenginlerle fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini anlatan Yıldırım, hayırseverlerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

STK’lardan Ramazan çalışmaları

STK’lardan Ramazan çalışmaları

STK’lardan Ramazan çalışmaları

STK’lardan Ramazan çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim