• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

STK’lardan “Karikatür" Tepkisi

STK’lardan “Karikatür" Tepkisi
Siirt'te sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri öncülüğünde toplanan kalabalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ulusal bir yayın organında...

Siirt'te sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri öncülüğünde toplanan kalabalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ulusal bir yayın organında Peygamber Efendimiz ile ilgili yayınlanan karikatüre tepki gösterdi.

Güres Caddesi Sancaklar Okulu önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Bayram Bülbül, PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanlar'ın değerlerine saldırdıklarını söyledi. Tarihte hiçbir insanın, komutanın, devlet adamının, filozofun, hatta hiçbir peygamberin hayatının Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmadığını dile getiren Bülbül, "Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılmış ve anlatılmıştır. Ancak bazı insanların cehalet ve gafletinden; bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri-geri konuştukları görülmektedir. Bunun son örneği de tarihin çöp sepetine atılmış köhne bir ideolojinin silahşörlüğüne soyunan bir ulusal gazete, Müslümanlar'ın en büyük kutsallarından biri olan Peygamber Efendimize dil uzatarak, iki milyara yakın Müslüman'ın öfke ve ahını üstüne çekmiştir. Kutlu elçiye iftira ve hakaret etme cüretini gösterenlerin de milyarlarca Müslüman'ın lanetine maruz kalacaklarını hatırlatmak istiyoruz. Müslümanlar'ın sinir uçlarıyla oynamaya çalışan bu gazete müsveddelerini provakatif ve aşağılık faaliyetlerinden vazgeçmeye çağırıyor; bu cüreti gösteren küstahları Siirt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Siirt İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necmettin Çiçek tarafından dua okundu. Pankart açan grup daha sonra dağıldı.

STK’lardan “Karikatür" Tepkisi

STK’lardan “Karikatür" Tepkisi

STK’lardan “Karikatür" Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim