• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Star Wars: Güç Uyanıyor'un kumaşları Kapalı Çarşı'dan

Star Wars: Güç Uyanıyor'un kumaşları Kapalı Çarşı'dan
Karayip Korsanları, Hobbit, Snow White, Egzodus, Peter Pan ve Star Wars gibi Hollywood filmlerinin kostüm ve dekor kumaşları, Kapalı Çarşı'daki 154 yıllık tarihi dükkandan alındı.

Kapalı Çarşı'daki 154 yıllık dükkan, "Star Wars", "Karayip Korsanları", "Hobbit", "Snow White", "Egzodus" ve "Peter Pan" gibi Hollywood filmlerine kostüm ve dekor kumaşları satıyor.

Birçok Hollywood filmine kumaş tasarlayan Eğin Tekstil'in sahiplerinden Hayri Emrah Ertaş, vizyonda büyük ilgi gören Star Wars: Güç Uyanıyor filmi için satılan kumaşlara değinerek, kumaşların kalınlığına ve dekoratif olarak kullanılabilirliğine bakıldığını ve doğal görünümlü olmasına dikkat ettiklerini söyledi.

Ertaş, film yetkililerinin, 2 metreye 2,60 metre boylarındaki kumaşlardan, toplamda 40 parça satın aldıklarını belirterek, şunları aktardı:

"Ortalama 5 metrekare civarındaki bir halı kadar. Battaniye tarzı, hazır parçalardı. Film, bilim kurgu olduğu için çok da önemli değil. İstedikleri her şeyi kullanabilirler ama tarihi filmlerde öyle değil. 2 bin 500 yıl öncesinin desenini getirirse onu yapmak zorundayım. O zaman kullanılan kumaşı, ipliğini, nasıl eğrildi, elde mi eğrildi, hangi materyaller kullanıldı gibi şeyler önemli. "

Hayri Emrah Ertaş: "Star Wars için kumaşları 2 yıl önce aldılar"

Film hazırlıklarının iki yıl önce başladığını, kumaşların da iki yıl önce alındığının altını çizen Ertaş, "Belki de günümüzden üç yıl sonra çekilecek olan film için, beş yıl öncesinden bile almış olabilirler. Star Wars serisi içinde belki de tanınmayacak halde göreceğiz kumaşı. Bire bir aynı desenin olmasını istemezler bazen. Bazen fazla eskitirler. Yerine bir şey kullanacak vakitleri olmaz" ifadelerine yer verdi.

Süleyman Ertaş: "Kösem Sultan ve Diriliş Ertuğrul'un kumaşlarını hazırlıyoruz"

Eğin Tekstil sahiplerinden Dr. Süleyman Ertaş ise Star Wars filminden önce Truva, Batman, Karayip Korsanları, Hobbit, Snow White, Egzodus ve Nuh filmlerine kumaş verdiklerini dile getirerek, "Şu anda Kösem Sultan ve Diriliş Ertuğrul'un kumaşlarını yapıyoruz. Kazakistan'daki bir çok yapıma kumaş yaptık. Baran Uğurlu'nun yaptığı, 'Mahmut ile Meryem', Azerbeycan'la ortak 'Ali ve Nino'ya kumaş yaptık" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim