• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Stajyer Sürücü Olmamak İçin Son 12 Gün

Stajyer Sürücü Olmamak İçin Son 12 Gün
Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, sürücü belgesi almaya hak kazanan vatandaşların "Stajyer Sürücü" olmaması için 31 Aralık'a...

Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, sürücü belgesi almaya hak kazanan vatandaşların "Stajyer Sürücü" olmaması için 31 Aralık'a kadar belgelerini çıkartması gerektiğini söyledi.

Sürücü kurslarıyla ilgili yeni düzenlemeler 2016 yılında yürürlüğe girecek. 2016 yılında ehliyet alacak vatandaşlar "Stajyer Sürücü" statüsündeki belgeleri ile trafiğe çıkabilecekken, 31 Aralık'tan önce belgelerini alan sürücü adayları ise bu statüden muaf olacak. Yeni yılla beraber yürürlüğe girecek kanunlar hakkında açıklama yapan Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, sürücü belgeleri ve sürücü kurslarının dikkat etmesi konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"STAJYER SÜRÜCÜ OLMAK İSTEMEYENLER 31 ARALIKTAN ÖNCE BELGELERİNİ ALSIN"

Stajyer Sürücü olmak istemeyen sürücü adaylarının 31 Aralık'a kadar belgelerini çıkartması gerektiğini belirten Guda, "Ellerinde dosyası olan bütün sürücü adaylarının muhakkak suretle 31 Aralık'a kadar en yakın trafik tescil bürolarına gidip, sürücü sertifikalarını sürücü belgelerine dönüştürmesi gerekiyor. Sürücü adaylarının 31 Aralık'a kadar geç kalmamasını gerektiren 2 neden var: Birincisi "Stajyer Sürücü" olmamak, ikincisi de 2016 yılında "Harçlar Kanunu" değişeceğinden ehliyetlerini daha yüksek fiyata çıkartmamak. 31 Aralık'tan önce ehliyetini alacak olan sürücü adayları 500 liraya belgelerini alabilecekken, 2016'da belgelerini alacak adaylar ise yüzde 10'luk bir farkla belgelerini alabilecekler" dedi.

"TABAN FİYAT UYGULAMASI 2016'DA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR"

Taban fiyat uygulamasına uymayan sürücü kurslarının 1 dönem kapatma cezası alacağının altını çizen Guda, "2016 yılında bütün sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına gidilecek. Bu taban fiyatlarını "İl Tespit Komisyonları" belirleyecek. Bu komisyonlar valilik, milli eğitim müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası, sürücü kursları dernek başkanlarından temsilcileri tarafından oluşturulacak. Oluşturulan komisyonda Samsun il ve ilçelerindeki sürücü kurslarında uygulanacak taban fiyatlar tespit edecekler. Bu fiyatın altında dönem açan veya aday kaydı yapan kurumlar, 1 dönem kapatma cezası alacaklar. Şu anda Samsun'da ki sürücü kurslarında taban fiyatı ortalama olarak 600 lira civarında. Bu oluşturulacak komisyon ile Samsun genelindeki taban fiyatın mevcut fiyatın 1,5 katına çıkabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

2016 yılında yürürlüğe girecek Taban Fiyat Kanunu 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim