• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sputnik ve DİHA'ya erişim engeli talebi onaylandı

Sputnik ve DİHA'ya erişim engeli talebi onaylandı
Aralarında Dicle Haber Ajansı ve Rusya haber ajansı Sputnik'in de bulunduğu bazı internet sitesi ve Twitter hesaplarına erişim engeli kararı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince onaylandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) alınan, aralarında Dicle Haber Ajansı ve Rusya haber ajansı Sputnik'in de bulunduğu bazı internet sitesi ve Twitter hesaplarına erişim engeli kararı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince onaylandı.

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden içerikler nedeniyle gecikmesinde sakınca bulunan bazı internet adresleri ve sosyal medya hesaplarına erişimin engellenmesini talep etti.

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi kapsamında talebin uygun olduğu değerlendirildi.

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünün isteği üzerine BTK'nın verdiği karar sonucunda terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzeni ile milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi kapsamında internet adreslerine ve Twitter hesaplarına erişimin engellenmesi kararı onaylandı.

Rusya'nın propaganda amaçlı haber ajanslarından Sputnik ve terör örgütü PKK'ya müzahir yayın organı Dicle Haber Ajansı'nın da aralarında olduğu ve Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin erişimin engellenmesi kararını onayladığı siteler ve hesaplar şunlar:

"sputnik.com, diclenews,win/tr, ozgurgundem.info, azadiyawelat.me, jinhaber.info, ronahihaber1.com, yeniozgurpolitika1.blokspot.com.tr, bestanuce8.xyz/indekx.php?dil=tr, twitter.com/i_ikrambalekani, twitter.com/DemGenc999, twitter.com/sirnaknews73, twitter.com/_GTV19_, twitter.com/hpg_bim2, twitter.com/mlkpkurdistan."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim