• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Spurs,final serisinde durumu 3-1'e taşıdı

Spurs,final serisinde durumu 3-1'e taşıdı
Evinde Spurs karşısında üst üste 2’inci mağlubiyetini alan Heat, şampiyonluktan bir adım daha uzaklaştı.Spurs takım oyununu bir kez daha ortaya koydu ve 107 - 86’lık deplasman galibiyetiyle NBA Final Serisi’nde 3 - 1 öne geçti.

Bir kez daha karşımızda şampiyonluğa sadece bir adımı kalan San Antonio Spurs var. Geçen sene ellerinden kaçırdıkları şampiyonluk yolunda bu sene çok daha iddialılar. Spurs’ü durdurabilmek artık neredeyse imkansız ve eğer gerçekleşirse de tarihi bir başarı olacağı kesin. Miami Heat’in Spurs karşısında tutunabilmesi, NBA Finalleri tarihinin en büyük geri dönüşü anlamını da taşıyacak. Ancak güç San Antonio’nun tafafında ve Miami karşısında elde ettikleri 107 - 86’lık zaferle seride 3 - 1  öne geçmeyi başardılar. 

Spurs’un yıldızı Parker’a göre Heat’in özeti şu şekilde, “Çok iyi bir takımlar. İki şampiyonlukları var. Ve bizim de bir maçımız daha var şampiyonluk için.” Yeni henüz bir Spurs değiller!

Final serisinin bütün kontrolü artık Spurs’ün elinde. Kawhi Leonard’ın bu maçta da ön plana çıkması ve kaydettiği 20 sayı 14 ribaundluk performans ile San Antonio Spurs, Miami Heat’i 107 - 86, 21 sayı farkla devirerek seride 3 - 1 öne geçti. Geçen sene final serisinde Miami Heat’e boyun eğen Spurs için işler şimdi çok farklı ve bir galibiyet daha almaları durumunda 5. NBA şampiyonluğunu elde edecekler. Bir sonraki maçta ev sahibi de Spurs. İş sıradaki maçta bitmese de Spurs’un artık 3 maçtan birini kazanması yeterli olacak.

Oyuncularını tebrik eden Spurs antrenörü Gregg Popovich’in de keyfi de yerinde: “Miami’de yaptığımızı yeniden yaptık ve oyuncularım bir önceki maçta olduğu gibi iyi oynadılar. Bu da olabilecek en iyi performanslardan biri. Şimdi evimizde de en az bu kadar iyi olmamız lazım."   

Miami’nin yıldızlarından LeBron James’in performansı iyiydi. LeBron 28 sayı 8 ribaundla maçı tamamladı. Ancak Dwyane Wade'in 3. çeyrek performansı beklenenin çok altında 10’da 1’de kalırken maçı da 10 sayıda tamamlaması Heat’e hiç yardımcı olmadı. 

LEBRON JAMES: “EZİLDİK"

James maçın ardından açık konuştu: “Bizi ezdiler. Evimizde peş peşe iki mağlubiyet aldık. Son iki maçta bizden çok daha iyi durumdaydılar. Bu kadar basit. Öyle bir duruma düştük ki tarih yazmak zorundayız."

NBA Final serisinde hiçbir takım 3 - 1 geriden gelme başarısı gösteremedi. Her ne kadar Heat de yıldızlar topluluğu bir takım olsa da son iki maçta düştükleri durum ile Spurs karşısında böylesine tarihi bir başarı elde etmeleri imkansıza yakın gözüküyor.

San Antonio’da Parker 19 sayı, Tim Duncan 10 sayı 11 ribaund ile galibiyete katkı yaptı. Maçı %57 isabetli şutla tamamlayan Spurs, seride de %54 ortalama tutturmuş durumda.

Spurs’un yakaladığı bu tempo karşısında Heat çok hızlı bir şekilde çözüm üretmeyi başaramazsa Miami ekibinin son iki yıllık şampiyonluk serüveni de tamamlanacak.

Bu arada Maimi Heat, 2012’de Boston Celtics karşısındaki Doğu Konferansı Finalleri’nden beri bir final serisinde ilk kez peş peşe iki maç kaybetti.

Heat’i domine eden Spurs’de Kawhi Leonard 20 sayısını 14 ribaunt, 3 asist, 3 blok ve 3 top çalmayla tamamladı. İlk 5 başlayan Boris Diaw 8 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistle oynadı. Spurs’de oyuna kenardan dahil olan Patty Mills 6’da 4 isabetle üçlük atarken toplam 14 sayıyla galibiyete katkı yaptı. Spurs efsanelerinden Tim Duncan da maçı 10 sayı 11 ribaundla tamamladı. 
American Airlines Arena’da 19 bin 900 taraftarın izlediği ve hiç memnun kalmadıkları 2:30 saatlık işkencede, ev sahibi Miami Heat’te LeBron James 28 sayı ve 8 ribauntla, Chris Bosh 12 sayıyla, Dwyane Wade 10 sayıyla ve James Jones 11 sayıyla oynadı.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim