• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sporda Türkiye-Rusya krizi büyüyor

Sporda Türkiye-Rusya krizi büyüyor
Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki kriz sporda büyümeye devam ediyor. Son olarak CEV, Türkiye'de Rus ekipleri ile oynanacak voleybol müsabakalarını iptal etti.

24 Kasım'da bir Rus savaş uçağı Türkiye hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülmüştü. Olayın ardından iki ülke arasında siyasi bir kriz baş gösterirken, bu durum spora da yansıdı. Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişinde zorluklar çıkarılırken, Rusya'dan Türkiye'deki vatandaşlarına terör tehdidi nedeniyle geri dönme çağrısında bulunulmuştu.

TÜRKİYE'DEN TRANSFER YOK

Kriz sportif boyutta da yaşanıyor. Rusya Spor Bakanı ve aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, kış transfer döneminde Türkiye'den yeni transferlere izin vermeyeceklerini açıkladı. Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz ile ilgili de konuşan Mutko, "Gökdeniz Rus sayılır. Çok iyi bir kişilik. Herkes onun gibi olsa her şey iyi olurdu" ifadelerine yer vermişti.

VOLEYBOL TAKIMLARI GELMİYOR

Yaşananların ardından Rusya Voleybol Federasyonu, Erkekler CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanacak Arkas Spor - Belogorie karşılaşması için Rus ekibinin İzmir'e gelmesini yasaklamıştı. Bunun üzerine Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) müsabakanın oynanmayacağını açıkladı. CEV, maçın ileri bir tarihte oynanıp oynanmayacağı ya da Arkas Spor'un hükmen galip sayılmasına ilişkin ise bir karar açıklamadı.

Öte yandan bugün Ankara'da oynanması gereken Ziraat Bankası - Dinamo Moskova karşılaşması da CEV tarafından iptal edildi.

HALKBANK RUSYA'DA

Voleybolda bugün TSİ 18.00'de Zenit Kazan ile Halkbank arasında Rusya'da oynanacak Erkekler CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ise iptal kararı yok. Başkent ekibi karşılaşma için dün Rusya'ya giderken, şu ana kadar olumsuz herhangi bir haber gelmedi.

BEŞİKTAŞ VE BANVİT RUSYA'DA OYNADI

Yaşanan krizin hemen ertesi günü Beşiktaş Sampo Japan ve Banvit, basketbol EuroCup'ta Rusya'da mücadele etmişti. Beşiktaş Avtodor Saratov'a 93-83 mağlup olurken, Banvit de Unics Kazan'a 78-69 yenişmişti. İki ekibin müsabaka programları sırasında Rus polisi geniş güvenlik önlemleri almış ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştı.

MİLLİ MARŞLAR ALKIŞLANDI

Uçak krizinin yine hemen ertesi günü, 2017 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'ta Rus ve Türk Kadın A Milli Takımları Fethiye'de karşılaşmıştı. Gözler iki ekip arasındaki maça çevrilirken, yaklaşık 2 bin taraftarın izlediği maçta yetkililer maç öncesi statta Rusya Milli Marşı'nın ıslıklanmaması konusunda anons yapmıştı. Maçta dostluk rüzgarları esmiş, Türk taraftarlar rakibin milli marşından sonra alkışlamıştı. Rus futbolcular ve teknik heyet de bu jeste İstiklal Marşı'nı alkışlayarak karşılık vermişti.

AGÜ'NÜN RAKİBİ KAYSERİ'YE GELECEK Mİ

Basketbolda, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) yarın FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu’nda UMMC Ekaterinburg'u konuk edecek. Mücadele öncesi Rus ekibinin Kayseri'ye gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Yarın saat 19.00’da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanacak maç öncesi Rusya temsilcisinin Kayseri'ye gelişi ile ilgili şu ana kadar bir sorun görünmediği öğrenildi. UMMC Ekaterinburg için gerekli otel rezervasyonunun da yapıldığı belirtilirken, Rus ekibinin bugün Kayseri'ye gelmesi bekleniyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim