• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sporda Engeller Kalkacak, Kelebekler Uçuşacak

Sporda Engeller Kalkacak, Kelebekler Uçuşacak
Kırklareli ilinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 Engelliler Destek Programları (EDES) kapsamında, "Spora Engel Yok" ve "Kelebekler Hep Uçsun Diye"...

Kırklareli ilinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 Engelliler Destek Programları (EDES) kapsamında, "Spora Engel Yok" ve "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projelerinin protokolleri imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 Engelliler Destek Programları (EDES) kapsamında, "Spora Engel Yok" ve "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projeleri ile sporda engellerin kalkacağı, kelebeklerin uçuşacağı belirtildi.

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun ve Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün hazırladığı iki ayrı projenin protokolleri, valilik toplantı salonunda, Vali Esengül Civelek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Aydın tarafından imzalandı.

"KELEBEKLER HEP UÇSUN DİYE"

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve hedef kitle olarak engelli öğrencilerin, engelli ailelerin, evde bakım hizmetlerine ihtiyaç duyan engelli bireylerin baz alındığı "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projesi ile engellilerin biyo-psiko-sosyal rehabilitasyonunun sağlanması, evden çıkamayan veya yatağa bağımlı engellilerin sağlık hizmetlerine erişimleri, engellilerin bedensel ve ruhsal sağlığının yükseltilmesi, rehabilitasyon kapsamında verilecek eğitimlerle engellilerin kendilerine duyduğu güveni arttırma, toplumda farkındalık oluşturulması ve engelli ve ailelerin toplumla bütünleşmelerinin hedeflendiği bildirildi.

"SPORA ENGEL YOK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Spora Engel Yok" projesi ile Kırklareli ilinde İl Müdürlüğü tesislerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden branş antrenörü olarak çalışan eğitmenler tarafından, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte yer alacağı basketbol, kort tenisi ve masa tenisi eğitimi verilerek, engellilerin aday sporcu olmalarına imkan tanınacağı ve müsabakalar yapılacağı, sporda engelin olmadığı mesajı verileceği kaydedildi.

Sporda Engeller Kalkacak, Kelebekler Uçuşacak

Sporda Engeller Kalkacak, Kelebekler Uçuşacak

Sporda Engeller Kalkacak, Kelebekler Uçuşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim