• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sporculardan Kan Bağışı

Sporculardan Kan Bağışı
Demir Pençe Spor Kulübü'nün şampiyon sporcuları ring'de kan bağışında bulundu.

Demir Pençe Spor Kulübü'nün şampiyon sporcuları ring'de kan bağışında bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kızılay Kan Merkezi ve Demir Pençe Spor Kulübü

öncülüğünde Antalya'da bulunan spor kulüplerinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya destek veren sporcular kan bağışında bulundu. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türk Kızılay Derneği Antalya Şubesi Başkanı Dr. Cengiz Nizam, Gençlik Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan ve Demir Pençe Spor Kulübü Başkanı Hasan Urlu'nun destek verdiği kampanyanın ilk bağışı Demirpençe Spor Kulübü'nde yapıldı. Demirpençeli sporcular ve ailelerinin yanı sıra Manavgat ve Alanya'dan da kampanyaya destek vermek için çok sayıda sporcu ve antrenörde kan bağışında bulundu.

SPOR KULÜPLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Türk Kızılayı Antalya Gençlik Kolları Başkanı ve Muay Thai Milli Takım Baş Antrenörü Yasin Urlu, kan vermenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Gerek kendi sporcularımız olsun gerekse Alanya, Manavgat ve çevre ilçelerde bulunan duyarlı vatandaşlar ve sporcularla beraber örnek olmak istedik. Kampanyayı ilk olarak Demirpençe Spor Kulübünde başlattık ve gösterilen ilgiden de memnunuz. Bundan sonra her ay Antalya merkez ve ilçelerdeki bir spor kulübünde kampanyamızı devam ettireceğiz. İlk gün olarak hedefimiz 150 bağışçıya ulaşmaktı ve şu anda bu rakama yaklaşmış bulunmaktayız" dedi

HEDEF 15 BİN ÜNİTE

Amaçlarının Kızılay Gençlik Kolları olarak yıl sonuna kadar da 15 bin ünite kan bağışında bulunulmasını sağlamak olduğunu belirten Urlu, "Belki 50 bin, 100 bin kişiyi taramamız gerekecek ama hastanelerde kan bekleyen, şifa bekleyen hastalarımıza da inşallah bizimde bir faydamız olacak. Sadece kan bağışıyla kalmayıp ilerleyen haftalarda trombosit ve kök hücre bağışlarında da bulunacağız. Aynı zamanda durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza da gıda ve kıyafet yardımında bulunacağız. Mobil ekiplerimizi oluşturarak Antalya'nın tüm ilçelerine ve köylerine kadar giderek hem yardımlarda bulunup hem de yıl sonuna kadar hedefimiz olan 10 bin ünite kanın bağışlanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Sporculardan Kan Bağışı

Sporculardan Kan Bağışı

Sporculardan Kan Bağışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim