• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sporcular Ve Yoğun Egzersiz Yapanlar Nasıl Beslenmeli

Sporcular Ve Yoğun Egzersiz Yapanlar Nasıl Beslenmeli
Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Zerrin Delibaş Tez, "Sporcular ve fazla kilolarından kurtulmak için yoğun egzersiz yapanlar, sağlıklarını...

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Zerrin Delibaş Tez, "Sporcular ve fazla kilolarından kurtulmak için yoğun egzersiz yapanlar, sağlıklarını korumak için beslenmelerine ekstra dikkat göstermek zorundadır" dedi.

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Zerrin Delibaş Tez, sporcular ve fazla kilolarından kurtulmak için yoğun egzersiz yapanlarda hatalı beslenmeden dolayı, halsizlik, yağdan değil kas kütlesinden zayıflama, asabiyet, dikkat dağınıklığı gibi problemler yaşandığını belirtti. Tez, "Yeterli beslenmeyenler bunu takviye gıdalarla desteklemeye çalışırlar, bunun da profesyonel destek almadan yapılması erkek tipi denen yoğun saç dökülmelerine yol açar" dedi.

Tez, sporcu ve yoğun egzersiz yapanlara tavsiyeler vererek, "Egzersiz sırasında yağ oranınızı azaltmak ve kas oranınızı artırmak istiyorsanız karbonhidratı ihmal etmemelisiniz. Burada egzersiz ertesi ilk iki saat altın saattir! Bu saatlerde kaslarınızı beslemek ve yeniden güçlendirmek için karbonhidrat ve proteinden zengin bir öğün tüketmelisiniz. Özellikle dayanıklılık sporlarında kompleks karbonhidratlardan zengin ve yağdan fakir beslenmek önemlidir. Bu sayede öncelikle dayanıklılık artar bunun bir sonucu olarak da performans gelişir, yorgunluk gecikir ve sakatlık riski azalır. Kompleks karbonhidratlar, nişastalı sebze ve meyveler, tam tahıllı gıdalar ve lifli sebzelerin içerisindeki karbonhidrat türüdür; tam tahıllı ekmek, esmer pirinç, fasulye, mercimek, bezelye gibi. Spor yapanlar hindi, balık ve kırmızı et tüketmeli, kaslarını bu proteinlerle beslemelidir. Yumurta da iyi bir protein kaynağıdır Şarküteri ürünlerinden sadece pastırma o da az miktarda tüketilirse yenebilir" ifadelerine yer verdi.

Sporcular Ve Yoğun Egzersiz Yapanlar Nasıl Beslenmeli

Sporcular Ve Yoğun Egzersiz Yapanlar Nasıl Beslenmeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim