• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Spor yazarları Talas’ta panelde buluştu

Spor yazarları Talas’ta panelde buluştu
Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Türk sporunda yaşanan gelişmeler, spor medyası ve sporda şiddet" konulu panel için Kayseri'de bulunan...

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Türk sporunda yaşanan gelişmeler, spor medyası ve sporda şiddet" konulu panel için Kayseri'de bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyeleriyle bir araya geldi.

TSYD Ankara Şubesi'nin Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlediği panele katılan teknik direktör Yılmaz Vural, TSYD Ankara Şube Başkanı Kerem Öncel, TRT spikeri Tansu Polatkan ve spor camiasının önde gelen isimleri programın ardından Talas'ta belediyenin Mevlana Sosyal Tesisi'nde yemek yedi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun ağırladığı spor camiası temsilcileri daha sonra Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ni gezdi. Yaklaşık 200 yıllık tarihi konağı inceleyen spor yazarları sohbet etti.

Tarihi konakla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ardından yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Palancıoğlu, ülke olarak az kitap okunduğunu belirterek, bununla ilgili özellikle gençleri teşvik edici çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yaman Dede gibi ilçenin manevi isimlerinin hayatının anlatıldığı kitapları gençlere hediye ettiklerini kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri insan kaynağı ve eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle eğitimle ilgili, kitap okumayla ilgili, sporla ilgili farklı çalışmalar yapma gayretindeyi. Bu konuda spor da çok önemli. Sizlerin aslında çok daha aktif rol almanız Türkiye açısından önemli." dedi.

Konuşmaların ardından TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gören ve TSYD Kayseri Temsilcisi Oktay Ensari, Başkan Palancıoğlu'na spora sağladığı katkı için plaket takdim etti.

Cihan

Spor yazarları Talas’ta panelde buluştu

Spor yazarları Talas’ta panelde buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim