• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Spor, sadece kalori yakımına katkıda bulunmuyor stresi de azaltıyor

Spor, sadece kalori yakımına katkıda bulunmuyor stresi de azaltıyor
Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, düzenli yapılan fiziksel aktivitenin hastalık riskini düşürmesi ve yaşam kalitesini artırmasının yanında stres...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, düzenli yapılan fiziksel aktivitenin hastalık riskini düşürmesi ve yaşam kalitesini artırmasının yanında stres yönetimine de yardımcı olduğunu söyledi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde "fitness hakkında doğru ve yanlışlar" uzmanlar tarafından Adanalılara aktarıldı. Panele Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, KKTC Vücut Geliştirme Milli Takım Antrenörü Cenk Hoca, Doç. Dr. Dilek Sevimli ile Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörü Enis Aksoy konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, konuşmasına "Beslenme nedir, ne değildir?" diyerek başladı. Akgül, "Beslenme, açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak veya sadece bazı besin gruplarını tüketmek değildir. Beslenme, büyüme ve gelişmenin sağlanması, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için gerekli olan ögelerin vücuda gerekli miktarlarda alınıp kullanılmasıdır. Bu nedenle, sağlıklı ve formda bir vücut ancak yeterli ve dengeli bir beslenme ile mümkündür." dedi.

"SPOR YAPMAK, STRES YÖNETİMİNE YARDIMCI OLUYOR"

Doğru yapılan fiziksel aktivitenin yalnızca kalori yakımına katkıda bulunmadığını ifade eden Gizem Akgül, ayrıca enerji ve yağ dengesinin düzenlenmesinin kolaylaştırılmasında da uyarıcı görev üstlendiğini aktardı. Fiziksel aktivitenin insan metabolizması üzerindeki etkilerini açıklayan Diyetisyen Gizem Akgül, "Bilimsel olarak yapılan birçok araştırma bize gösteriyor ki düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite hastalık riskini düşürmekte ve yaşam kalitesini artırmakta ayrıca stres yönetimine de yardımcı olmaktadır." diye belirtti.

Antrenman programıyla beraber uygulanan doğru beslenmenin, sporcunun dayanıklılığını geliştirmesine ve atletik performansını artırmasına yardım ettiğini belirten Gizem Akgül, kas kuvvetini artırmak isteyen sporcular için bilgiler verdi ve özellikle su tüketiminin insan sağlığında ve sporcu diyetinde olmazsa olmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Spor, sadece kalori yakımına katkıda bulunmuyor stresi de azaltıyor

Spor, sadece kalori yakımına katkıda bulunmuyor stresi de azaltıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim